1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. AB’nin Çin Menşeli Tesla Araçlarına Yüzde 9 Vergi İndirimi

AB’nin Çin Menşeli Tesla Araçlarına Yüzde 9 Vergi İndirimi

featured
service

Avrupa Birliği (AB), Çin’den ithal edilen elektrikli otomobillere yönelik vergi oranlarında önemli değişiklikler yapmayı planlıyor. Özellikle Tesla için uygulanan vergi, %20,8’den %9’a indirilecek.

AB Komisyonu, elektrikli araçlara sağlanan sübvansiyonlar nedeniyle başlattığı soruşturmanın bir aşaması olarak, yeni vergi oranlarını içeren taslağını açıkladı. Bu kapsamda, BYD için %17, Geely için %19,3, ve SAIC için %36,3 vergi uygulanacak. Diğer üreticilerin vergi oranları da duruma göre belirlenmiş olacak.

Açıklamada, ilgili tarafların görüşlerini sunma şansı bulacağı belirtildi. Komisyon, bu yorumları inceledikten sonra nihai kararını açıklayacak. Tüm bulgular, 30 Ekim’e kadar AB Resmi Gazetesi’nde yayımlanması planlanıyor.

Son dönemlerde Avrupa pazarında Çin menşeli elektrikli araçların payı hızla artıyor. 2019’da %1’in altında olan pazar payı, günümüzde %8 seviyesine ulaştı. Düşük fiyatlı ve sübvanse edilen araçlarla, Çinli markaların Avrupa’daki yerel üreticilere göre daha rekabetçi olması dikkat çekiyor. Alman Üreticilerin Endişeleri

Özellikle Fransa gibi ülkelerde yerel üreticiler, Çinli otomobillerin pazar hakimiyetinden rahatsızlık duyarken, Alman otomobil üreticileri de artan gerginlikten ve potansiyel kayıplardan endişe ediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
AB’nin Çin Menşeli Tesla Araçlarına Yüzde 9 Vergi İndirimi
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz