1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Açlık sınırı asgari ücretin üzerinde!

Açlık sınırı asgari ücretin üzerinde!

featured
service

Araştırmaya göre, eylül ayında 4 kişilik ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken gıda harcaması tutarını ifade edilen açlık sınırı 19 bin 830 lira oldu. Gıda, giyim, konut, ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer harcamaların toplam tutarına denk gelen yoksulluk sınırı ise 64 bin 595 lira hesaplandı.

Araştırmada, bekar bir çalışanın ‘yaşama maliyeti’ aylık 25 bin 706 lira olarak belirlendi. Ankara’da yaşayan dört kişilik ailenin gıda için yapması gereken asgari harcama tutarındaki artış, bir önceki aya göre yüzde 2,90 oranında gerçekleşti.

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) kamuoyuyla paylaştığı rakamlara inanmadıklarını ifade ederek, “TÜİK’in açıkladığı rakamlar pazara, markete hiç uyum sağlamıyor. Onların açıkladığı rakamlarla pazardaki, marketteki fiyatlar arasında dağlar kadar fark var. Onun için uzun yıllardır görmediğimiz bir ekonomik sıkıntıyla karşı karşıyayız. Savunma işçisinden enerji işçisine kadar, Karayollarından metal işçisine kadar, Telekom işçisinden büro işçisine kadar, maden işçisinden şeker işçisine kadar işçilerin büyük bölümü akşamları işten sonra ek iş yapmaya başladı. Uzun senelerdir böyle bir tablo görmedik.” dedi.

DİSK/ Birleşik Metal-İş Sınıf Araştırmaları Merkezi (BİSAM) tarafından hazırlanan Haziran 2024 dönemine ait “Açlık ve Yoksulluk Sınırı Araştırması” 15 Temmuz 2024’te yayımlanmıştı.

Araştırmaya göre, sağlıklı ve dengeli beslenmenin maliyeti günlük 634 lira olarak belirlendi. Dört kişilik bir aile için açlık sınırı 19 bin lira oldu, yoksulluk sınırı ise 65 bin lirayı geçti. Tek başına yaşayan bir kişinin yaşam maliyeti ise 30 bin 604 lira olarak hesaplandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Açlık sınırı asgari ücretin üzerinde!
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz