1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Adana’da yetişiyor, Ruslar ve Avrupalılar kasa kasa götürüyor! Bu sene hasat erken başladı: Fiyatı 8-10 lira arasında değişiyor

Adana’da yetişiyor, Ruslar ve Avrupalılar kasa kasa götürüyor! Bu sene hasat erken başladı: Fiyatı 8-10 lira arasında değişiyor

featured
service

Kent genelinde 230 bin dönüm alanda üretimi yapılan mayer limon, bu yıl 641 bin ton rekolte hedefliyor. Dönüm başına 3-4 ton arasında limon hasadı yapılırken, bu miktar geçen seneye göre belirgin bir düşüşü işaret ediyor. Geçen yıl toplamda 951 bin ton limon rekoltesi elde edilmişti.

Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, hasat sürecinin başlamasıyla birlikte limon fiyatlarının bahçede 8-10 lira arasında değiştiğini ve marketlerde ise 15-25 liradan satıldığını belirtti. Bu fiyatlar, çiftçiler için tatmin edici olmasa da, pazar koşullarının normalleştiğini gösteriyor.

Mayer cinsi limon, yalnızca Türkiye’de değil, yurtdışında da talep görüyor. Hasat edilen limonlar, Rusya başta olmak üzere birçok Avrupa ülkesine ihraç ediliyor. Mehmet Akın Doğan, “Hasat sırasında sıcak hava nedeniyle limonun verimi de etkilendi. Ancak limon fiyatları normale döndü ve hasat süreci Aralık ayına kadar devam edecek” dedi.

yeni-proje-34.jpg

Doğan, geçen yıl depolardaki limonların çürümesi ve az miktarda limonun depoya girmesi nedeniyle fiyatların yükseldiğine dikkat çekti. Bu yıl, piyasa fiyatlarının stabil kalabilmesi için hasadın bir ay erken başladığını vurguladı. Şimdi gözler, önümüzdeki günlerde piyasaya çıkacak enterdonat cinsi limona çevrildi. Bu limonun fiyatlarının ise 13-16 lira arasında olması bekleniyor.

Adana’daki bu verimli hasat süreci, hem çiftçiler için hem de tüketiciler için önemli fırsatlar sunuyor. Limonun kalitesi ve tazeliği, hem iç piyasada hem de yurtdışında büyük ilgi görmekte. Adana, limonuyla hem sofralarımızı süslüyor hem de ihracat geliri sağlıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Adana’da yetişiyor, Ruslar ve Avrupalılar kasa kasa götürüyor! Bu sene hasat erken başladı: Fiyatı 8-10 lira arasında değişiyor
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz