1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Adana’da zararına hasat başladı, çiftçi umduğunu bulamadı: Tarlada kilosu 5 TL!

Adana’da zararına hasat başladı, çiftçi umduğunu bulamadı: Tarlada kilosu 5 TL!

featured
service

Turfanda domatesin tarlada kilogramı ortalama 5 liradan alıcı bulurken, hasadı yapılan ürünler Türkiye’nin dört bir yanına ve yurt dışına gönderiliyor.

Hasada ilişkin konuşan Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, “Domateslerin çoğu yandığı için fiyatların yükselmesini bekliyorduk ama şuan fiyatlar 5-6 liradan gidiyor. 1 dönüm için 25 bine kadar masraf var. Çiftçimiz bu masrafın ancak yarısını kazanabildi. Diğer yarısı tamamen zarar. Domates yandığı için bu sene hasat erken bitecek” dedi.

Domates genellikle çiğ olarak salatalarda, sandviçlerde ve atıştırmalık olarak tüketilir. Ayrıca pişmiş olarak da kullanılabilirler ve soslar, çorbalar, güveçler ve diğer birçok yemeğin ana maddesini oluşturabilirler.

Domates, C vitamini, likopen ve potasyum dahil olmak üzere birçok besin açısından zengindir. C vitamini bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olur, likopen ise kansere karşı koruma sağlayabilir. Potasyum ise kan basıncını düzenlemeye yardımcı olur.

– C vitamini açısından zengindir ve bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olur,- Likopen açısından zengindir ve kansere karşı koruma sağlayabilir,- Potasyum açısından zengindir ve kan basıncını düzenlemeye yardımcı olur,- Lif açısından zengindir ve sindirim sistemini sağlıklı tutmaya yardımcı olur,- Antioksidanlar açısından zengindir ve hücreleri hasara karşı korur,- Kalori ve yağ oranı düşüktür.

Kaynak: Gerçek Gündem

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Adana’da zararına hasat başladı, çiftçi umduğunu bulamadı: Tarlada kilosu 5 TL!
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz