Ağrı’da yetişmez denildi, hasadı başladı: 400 ton ürün!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çilek hasadına çiftçilerle beraber katılan Ağrı Valisi Mustafa Koç, “Ağrı’da yetişmesi zor deniliyor ama çiftçilerimiz bizim de desteklerimizle, bizim yaptığımız projeye sahip çıkarak hem aromasıyla hem verimiyle Ağrı’da olabileceğini hem bize, hem hemşehrilerimize, hem tüm Türkiye’ye ispat etmiş oldular” dedi.

Koç, “Bu yıl yine bir dekara 4 ton olmak üzere toplam 100 dekar gibi bir ekili çilek arazimiz var Ağrı’mızda. 400 ton gibi verim bekliyoruz. Piyasa şartlarındaki fiyatını dikkate aldığımız zaman buradan çiftçilerimizin 16 milyon liralık gibi bir gelir elde etmesini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Çilek, vitamin C, K ve E, lif ve antioksidanlar da dahil olmak üzere birçok besin açısından zengindir. Bu besinler, bağışıklık sistemini güçlendirmeye, kalp hastalığı riskini azaltmaya ve kanserle savaşmaya yardımcı olabilir. Çilek ayrıca iyi bir lif kaynağıdır, bu da sindirimi düzenlemeye ve kabızlığı önlemeye yardımcı olabilir.

Çilekleri taze olarak, dondurulmuş olarak veya kurutulmuş olarak tüketebilirsiniz. Ayrıca meyve suları, reçeller, marmelatlar ve soslar yapmak için de kullanılabilirler.

– Kalp ve damar sağlığını korur: Çilek, antosiyaninler ve flavonoidler gibi antioksidanlar açısından zengindir. Bu antioksidanlar, kolesterolü düşürmeye, kan basıncını düzenlemeye ve kan damarlarını korur,

– Kanser riskini azaltır: Çilekteki antioksidanlar, serbest radikallerin neden olduğu hücre hasarını önler ve bu sayede kanser riskini azaltmaya yardımcı olur,

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ağrı’da yetişmez denildi, hasadı başladı: 400 ton ürün!

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz