1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Ağustos Ayında New York ve Philadelphia İmalat Endekslerinde Daralma Gözlemlendi

Ağustos Ayında New York ve Philadelphia İmalat Endekslerinde Daralma Gözlemlendi

featured
service

ABD Merkez Bankası’nın (Fed) New York ve Philadelphia şubeleri, ağustos ayında imalat endekslerinin daralma gösterdiğini açıkladı. İki şehirdeki imalat sektöründe faaliyet gösteren firmalarla yapılan anketlerin sonuçları, sektördeki zayıflığı gözler önüne serdi.

New York Fed’in yayımladığı rapora göre, imalat endeksi ağustosta 1.9 puan artışla eksi 4.7 olarak belirlendi. Piyasada beklenen değer ise eksi 5.9 idi. Bu, art arda dokuzuncu ayda daralma yaşandığını gösteriyor; temmuz ayındaki endeks eksi 6.6 olarak kaydedilmişti.

Ağustos ayında yeni sipariş endeksi 7.3 puan azalarak eksi 7.9’a gerilerken, sevkiyat endeksi de 3.6 puanlık bir düşüşle 0.3 seviyesine düştü. Gelecek altı aya dair iyimserlik ise 2.9 puan azalışla 22.9’a indi.

Philadelphia Fed’in açıkladığı imalat endeksi, ağustosta 20.9 puanlık bir düşüşle eksi 7 değerine gerileyerek, ocak ayından bu yana ilk kez daralmaya işaret etti. Piyasa beklentileri, endeksin 5.4 değerini alması yönündeydi ve temmuz ayında endeks 13.9 olarak kaydedilmişti.

Philadelphia’daki yeni sipariş endeksi, 6 puan azalışla 14.6’ya, sevkiyat endeksi ise 19 puan düşerek 8.5’e indi. Ayrıca, istihdam endeksi de 9.5 puanlık bir azalışla eksi 5.7 seviyesine geriledi.

Bu iki imalat endeksi, sıfırın üzerinde değer alması durumunda büyümeyi, sıfırın altında olmasının ise daralmayı işaret ettiğini göstermektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ağustos Ayında New York ve Philadelphia İmalat Endekslerinde Daralma Gözlemlendi
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz