1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Ağustos İhracat Rakamları Açıklandı: TİM Başkanı Gültepe’den Yıl Sonu Vurgusu

Ağustos İhracat Rakamları Açıklandı: TİM Başkanı Gültepe’den Yıl Sonu Vurgusu

service

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe, ağustos ayı ihracat rakamlarını değerlendirdi. Gültepe, “Ağustos ile 8 ayı geride bıraktık, önümüzde 4 ay kaldı. Yıl sonu hedefimizi yakalayabilmek için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz” dedi.

Ağustos ayında Türkiye’nin ihracatı 22,1 milyar dolar olarak gerçekleşti. Ocak-ağustos dönemindeki toplam ihracat ise 170,8 milyar dolara ulaşarak, son 12 aylık ihracat 262 milyar dolara çıktı. Gültepe, 8 aylık ihracatta %3,9, yıllık bazda ise %3,5 artış yaşandığını vurguladı.

İlk sırada otomotiv sektörü yer alırken, onu kimya, hazır giyim, elektrik-elektronik ve çelik sektörleri takip etti. Mücevher sektörü, %108 oran ile ihracatını en fazla artıran sektör oldu. Fındık, yaş meyve-sebze, zeytin ve zeytinyağı gibi ürünlerde de önemli artışlar kaydedildi.

Gültepe, geçen ay 48 ilin ihracatını artırdığını belirtirken, en çok ihracat yapan iller olarak İstanbul, Kocaeli, Bursa, İzmir ve Ankarayı sıraladı. Ayrıca, 1228 yeni firmanın ihracat yapmaya başladığını ve toplam 85,5 milyon dolar katkı sunduğunu ifade etti.

Ağustosta en çok ihracat yapılan ülkeler arasında Almanya, ABD, Birleşik Krallık, Irak ve Birleşik Arap Emirlikleri yer aldı. Ayrıca, 129 ülkeye ihracatımızı artırdığımızı ve Avrupa Birliği’nin ilk sırada olduğunu belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ağustos İhracat Rakamları Açıklandı: TİM Başkanı Gültepe’den Yıl Sonu Vurgusu
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz