1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Ak Parti kurmayları emekli ve asgari ücret zammını görüşecek

Ak Parti kurmayları emekli ve asgari ücret zammını görüşecek

featured
service

Yüksek enflasyon ve hayat pahalılığı nedeniyle asgari ücretin ve emekli maaşlarının erimesi toplumsal tepkiye neden oldu.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in başlattığı emekli maaşlarının en az asgari ücret düzeyine çıkarılması ve asgari ücretin enflasyon oranında artırılması çağrısına sendikalar ve sivil toplum örgütleri de destek verince AK Parti yönetimi acil toplanma kararı aldı.

AK Parti Grup Başkanvekili Abdullah Güler, emekli maaşlarına düzenleme yapmak için toplantı yapacaklarını söyledi.

Güler asgari ücretle ilgili ara zam çalışmasının olmadığını söylemesine rağmen TÜRK-İŞ, DİSK ve HAK İŞ başkanları yaptıkları ortak açıklamada asgari ücretin enflasyon oranında artırılmasını çağrısı yaptı.Asgari ücretin ev kirasını karşılamadığını belirten DİSK Genel Başkanı Dr. Arzu Çerkezoğlu temmuz ayı içerisinde asgari ücrete enflasyon oranında zam yapılmasını istedi. HAK-İş Konfederasyonu Başkanı Mahmut Arslan da milli gelirin arttığını belirterek aynı oranda asgari ücretlinin maaşına da zam yapılması çağrısında bulundu.

Bu çağrılar üzerine Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AK Parti Grup Başkanvekili Abdullah Güler, AK Parti Genel Başkanı Mustafa Elitaş, zam için toplanma kararı verdi. Nihai kararı ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın NATO zirvesinden döndükten sonra vereceği belirtildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ak Parti kurmayları emekli ve asgari ücret zammını görüşecek
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz