Akaryakıt bayileri için süreç çok zorlaştı! Bayiler teker teker kapanıyor!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye Mazot Bayileri Petrol ve Gaz Firmaları Patron Sendikası Başkanı Murat Bilgin, sektörlerinin ciddi bir anapara aşınmasıyla karşı karşıya olduğunu belirtti. Mevzuyla alakalı olarak Dünya Gazetesine açıklamalarda bulunan Bilgin, mazot bayilerinin vergi mükellefliklerini yerine getirirken kar marjı bulunmadığını ifade etti. Geçmişten gelen meselelerin yanı gizeme son zamlar ve tertip etmelerle beraber anapara aşınmasının en üst düzeye eriştiğini söyleyen Bilgin, sektörlerinin büyük bir mali yük altında olduğunu vurguladı.

Özellikle megakentlerdeki mazot istasyonlarının maliyetlerinin kurtaramaz hale geldiğini dile getiren Bilgin, nakliye maliyetlerinin ehemmiyetli bir yük olduğuna dikkat çekti. İstanbul Avrupa yakasında nakliye maliyetlerinin 1 Temmuz’da 14 kuruş olduğunu ancak şu anda 19 kuruşu geçtiğini söyleyen Bilgin, her kuruşun ehemmiyetli olduğu bir sektörde bu çoğalışın büyük bir tesir yarattığını ifade etti.

Kredi kartı POS komitelerinin en ehemmiyetli gider kalemlerinden biri olduğunu belirten TABGİS Başkanı Bilgin, Merkez Bankası’nın faiz çoğalış kararıyla değiş tokuş kurullarının da çoğaldığını ifade etti. Bu gidişatın maliyetleri artırdığını belirten Bilgin, temmuz başında 18 kuruş olan maliyetlerinin şu anda 59 kuruşa çıktığını söyledi.

Tüketicilerin alım gücünün düşmesi nedeniyle kartlı alışverişlere daha fazla ağırlık verildiğini dile getiren Bilgin, Türkiye ortalamasına baktıklarında istasyonlarda kartlı alışveriş oranının takribî % 60 olduğunu, ancak megakentlerde bu oranın % 95’e çıktığını belirtti. İstasyonlarda nakit para gezmediğini söyleyen Bilgin, bu gidişatın kendilerini büyük bir maliyete soktuğunu ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Akaryakıt bayileri için süreç çok zorlaştı! Bayiler teker teker kapanıyor!

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz