AKP krizi körükledi, Aziz Çelik açıkladı: Asgari ücrete zam yapılmaması emekli aylıklarını vuracak!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Işıkhan, “Temmuzda ara zam yok başta nasıl karar aldıysa süreç öyle işleyecek. En düşük emekli aylığı 10 bin lira. Zaten temmuz ayında enflasyondan ya da sözleşmeden kaynaklanan farklar emekli aylıklarına yansıtılacak. Bunun dışında asgari ücrete ara zam düşünmüyoruz” ifadelerini kullandı.

Bakan Işıkhan’ın açıklamaları sonrası asgari ücret tespit komisyonun temmuz ayında artış yapılmayacağına dair bir kararı olmadığını belirten Çalışma Yaşamı Uzmanı Prof. Dr. Aziz Çelik, “Asgari ücrete her ne kadar asgari ücret tespit komisyonu karar verse de çağırma yetkisi bakana ait. Mevzuata göre, asgari ücret en geç iki yılda bir belirlenir. Dolayısıyla daha kısa sürede belirlenmesi yasal olarak mümkündür. Asgari ücretin 3, 6 veya 12 ayda bir belirlenmesinin önünde engel yok” ifadelerini kullandı.

Çelik, “Bakan Işıkhan’ın ‘Temmuzda ara zam yok başta nasıl karar aldıysa süreç öyle işleyecek’ açıklaması hükümetin ekonomi politikası gereğidir” dedi.

“Enflasyonist ortamda asgari ücrete zam yapılmaması emekçileri yoksulluğa” sürükleyecek diyen Çelik, “Çalışma bakanının görevi çalışanları korumaktır. Burada bakan, işveren gibi bir cümle telaffuz ediyor ve emek gelirlerinin düşmesine yol açacak. Dolayısıyla asgari ücret artışının yapılmaması özel sektörde diğer ücretlerde çalışanları da etkileyecek ve emek gelirlerini aşağıya çekecek” ifadelerini kullandı.

“Asgari ücrete zam yapılmaması geniş bir kesimi etkileyecek” diyen Çelik, “Asgari ücrete zam yapılmış olsa Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) fayda sağlıyor. Çünkü SGK primlerinin artmasına yol açar ve primlerinin artışı da SGK’nın mali dengesini iyileştirir. Dolayısıyla mali dengenin iyileşmesi emekli aylıklarının artmasıyla yakından ilgilidir” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
AKP krizi körükledi, Aziz Çelik açıkladı: Asgari ücrete zam yapılmaması emekli aylıklarını vuracak!

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz