AKP ‘seferberlik’ ilan etti, hedef asgari ücret: Açıklamalar ne anlama geliyor?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Alım gücü düşerken DİSK/Birleşik Metal İş Sendikası’nın (BİSAM) açıkladığı verilere göre, açlık sınırı 17 bin 2 TL’lik asgari ücrete 754 TL ile fark attı. Nisan ayında yoksulluk sınırı ise, 61 bin 418 lira olarak hesaplandı. Ayrıca Türk-İş’in verilerine göre, nisan ayında açlık sınırı 17 bin 725 liraya yükseldi.

Yaşanan bu gelişmelere rağmen dün AKP Grup Toplantısı öncesi gazetecilerinin sorularını yanıtlayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, “Asgari ücrete ek zam olmayacak” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) geçen ay hükümete yolladığı açık mektupta, “Asgari ücretin yılda bir kez güncellenmesinin ‘öngörülen dezenflasyon patikasının tesis edilmesi açısından kritik önem taşıdığı’ yazıldı.

Yaşanan bu gelişmeler sonrası asgari ücret zammına ilişkin sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapan Çalışma Yaşamı Uzmanı Aziz Çelik, şu ifadelere yer verdi:

“Bu nasıl pervasızlıktır! Temmuzda ücretlere zam yapılmasın diye devletin tepesi adeta seferber olmuş durumda! Maliye Bakanı, Çalışma Bakanı, Merkez Bankası yönetimi temmuzda ücretlerin artmaması için birbiriyle yarışıyor. Bu nasıl zihniyet! Vatandaş enflasyon altında inim inim inlesin diye çalışıyor, fiyatlar artarken ücretler artmasın, vatandaş fakirleşsin diye uğraşıyor. Bunlar da yetmiyor. Kamu harcamasından kısıyor. Memurun lojmanını, servisini, kadrosunu kısıyor! Ne acayip memleket!”

Kaynak: Gerçek Gündem

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
AKP ‘seferberlik’ ilan etti, hedef asgari ücret: Açıklamalar ne anlama geliyor?

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz