Almanya resmen dökülüyor! Ekonomik kriz onları da vurdu: İflas eden şirket sayısı şok etti

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Almanya Federal İstatistik Ofisi (Destatis), 2024 yılının Ocak-Mart dönemi ile Mayıs ayına dair iflas başvurusu verilerini paylaştı. Bu veriler kapsamında, Almanya’da yılın ilk çeyreğinde 5.209 işletme iflasını açıkladı. İflas 2023 yılının aynı dönemine göre ise %26,5 artış gösterdi.

Belirtilen dönemle ülkedeki her 10.000 şirketin 15,2’si iflas duyurusu yaptı. Yılın ilk çeyreğinde en fazla iflas, her 10 bin şirkette 29,6 vaka ile taşımacılık ve depolama sektöründe görüldü. Bunu 10 bin şirkette 23,5 vaka ile geçici inşaat sektörü takip etti.

Şirketlerin iflas taleplerinden dolayı alacaklılara ödenmesi tahmin edilen borç ise ilk çeyrekte 11,3 milyar avro oldu. Bu borç, 2023 yılının Ocak-Mart döneminde neredeyse 6,7 milyar avroydu.

Kurumsal iflasların haricinde 17.478 borçlu da Ocak-Mart döneminde kişisel iflas başvurusu yaptı. Bu rakam, 2023 yılının aynı dönemine göre %4,8 artmış oldu.

almanyada-ekonomik-kriz.jpg

Destatis’in verilerine göre, Mayıs ayındaki iflas başvuruları önceki yılın aynı dönemine göre %25,9 artış gösterdi. Kovit-19 salgını, tedarik zincirindeki kesintiler ve Rusya-Ukrayna savaşı gibi kriz, Alman ekonomisinin zayıf yönlerini ortaya çıkarırken başta Çin olacak şekilde, pek çok ülkenin Almanya tarafından ithal edilen malları daha fazla üretmeye başlaması ve yüksek enflasyon ile artan faizler Alman ekonomisinin büyümesini daha da zorlaştırdı.

Uzmanlara göre ülkedeki kurumsal iflasların sayılı bu sene neredeyse 20.000’e ulaşacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Almanya resmen dökülüyor! Ekonomik kriz onları da vurdu: İflas eden şirket sayısı şok etti

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz