1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Altın alırken kimlik gösterme uygulaması geliyor! Hatice Kolçak açıkladı: Devlet yastık altı altınları takip edecek

Altın alırken kimlik gösterme uygulaması geliyor! Hatice Kolçak açıkladı: Devlet yastık altı altınları takip edecek

featured
service

Hatice Kolçak, enflasyonun artması ve dövizdeki dalgalanmaların küçük yatırımcıları fiziki altına yönlendirdiğini vurguladı. Ayrıca, Çin’in dünya piyasalarından büyük miktarda altın çekmesi, altın fiyatlarının yükselmesine neden oldu.

Temmuz 2023’te getirilen altın ithalatı kotası, işlenmemiş altın ithalatını 12 tonla sınırlamıştı. Bu kısıtlama, altının bulunabilirliğini zorlaştırarak fiyatların artmasına neden oldu. Kolçak, yeni kota sınırlamalarının Türkiye’de de uygulanabileceğine işaret etti.

​​​​​​​

Kolçak, ilerleyen yıllarda fiziki altının değerinin daha da artabileceğini öngörerek, “Altınlarınıza sahip çıkın” dedi. Fiziki altın ile ekran fiyatları arasında büyük farklar olabileceğini belirtti ve Türkiye’de fiziki altın alımında kimlik bilgilerinin kaydedilmesi uygulamasının başlayabileceğine dikkat çekti.

Yastık altı altın miktarı ne kadar, Türkiye'de yastık altı ne kadar altın var? Bakan Nebati yastık altı altınlar için yeni formülü açıkladı! - Ekonomi Haberleri

Kolçak, kota uygulamalarının altın sahipliğinin izlenebilir hale gelmesine yol açabileceğini ifade etti. “Devlet, yastık altında kimin ne kadar altını olduğunu takip edebilir” diyerek, bu tür bir uygulamanın Türkiye’de de hayata geçme olasılığının yüksek olduğunu belirtti. Kuyumcuların, altın satışı yaptıkları kişilerin kimlik bilgilerini devlete bildirme zorunluluğunun da gündeme gelebileceğini ekledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Altın alırken kimlik gösterme uygulaması geliyor! Hatice Kolçak açıkladı: Devlet yastık altı altınları takip edecek
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz