1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Altın koptu gidiyor! Amerikalı ünlü ekonomist açıkladı: Altın neden bu kadar yükseliyor?

Altın koptu gidiyor! Amerikalı ünlü ekonomist açıkladı: Altın neden bu kadar yükseliyor?

featured
service

Son bir yıl içinde uluslararası piyasalarda ons altın fiyatları, yaklaşık yüzde 40 artış göstererek 2.715 dolara ulaştı. El Erian, bu yükselişin geleneksel ekonomik faktörlerden bağımsız seyrettiğini vurguluyor. Faiz oranları, enflasyon ve doların tarihi etkilerinin dışında bir seyir izleyen altın, ekonomik kaygıların ötesine geçen bir güvenli liman olarak öne çıkıyor.

El Erian’a göre, altın fiyatlarındaki bu tutarlı artış, yalnızca ekonomik faktörlerle açıklanamaz. Askeri çatışma riski ve uluslararası jeopolitik istikrarsızlık, yatırımcıların altına yönelmesinde önemli bir etken haline geliyor. Özellikle, Çin ve orta güç ülkelerinin davranış eğilimleri, Batı’nın dikkat etmesi gereken bir durum olarak ortaya çıkıyor.

altin-5.jpg

Son dönemde yabancı merkez bankalarının altın alımlarındaki artış da dikkate değer. El Erian, bu alımların, dolara dayalı uluslararası ödeme sistemine alternatif arayışını ve Amerika’nın ekonomik gücüne olan güvenin azalmasını gösterdiğini ifade ediyor. 80 yıllık bir geçmişe sahip olan dolar tabanlı sistemin sorgulanması, altın talebinin ardındaki önemli bir motivasyon olarak öne çıkıyor.

altin-1.jpg

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Altın koptu gidiyor! Amerikalı ünlü ekonomist açıkladı: Altın neden bu kadar yükseliyor?
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz