1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Altın ve döviz ne zaman düşecek?

Altın ve döviz ne zaman düşecek?

featured
service

Bu açıklamanın ardından Merkez Bankasının da politika faizini 50 puanda sabit tutmasıyla birlikte ekonomistler döviz ve altında bir miktar düşüş yaşanabileceği tahmininde bulundu.

Altın piyasası konusunda uzman olan İslam Memiş Tv100’deki köşe yazısında Temmuz ayında altın fiyatlarının düşeceğini açıklarken ekonomist Atilla Yeşilada ise döviz fiyatlarında düşüş beklediğini duyurdu. Yeşilada “Yaz aylarında enflasyon düşecek. Kış ayları geldiğinde yeniden yükselmeye başladığını göreceğiz. Kış aylarında enflasyon yükseldiği zaman insanlar yeniden dövize dönmek isteyecek ve eski günlere döneceğiz” görüşünü dile getirdi.

Merkez Bankası’nın yaz aylarında Türk lirasının değer kazanmasını engellemeye çalışılacağını belirten Yeşilada, 32,34 bandında doların tutulacağını açıkladı.

Yeşilada, “Ancak Dolar TL 30’lara kadar aşağıya bırakılmak zorunda kalabilir. Bu tamamen dışarıdan gelen enflasyon ve maliyet enflasyonun bir bölümünü önemli bölümünü telafi edecek. Asgari ücrete de herhalde zam yapmayacaklar O da maliyet enflasyonu baskılarını azaltacak” ifadelerini kullandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Altın ve döviz ne zaman düşecek?
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz