1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Altın Zirveden Döndü: Piyasalarda Rüzgar Tersine Esmeye Başladı!

Altın Zirveden Döndü: Piyasalarda Rüzgar Tersine Esmeye Başladı!

featured
service

Spot altın piyasası verilerine bakıldığında, haftanın ikinci işlem gününde ons başına 2.578 dolar seviyesinde işlem görüyor. Dolar/TL kuru dikkate alındığında, gram altın fiyatı ise 2.822 TL seviyesine ulaştı. Fed’in 17-18 Eylül tarihlerinde gerçekleştireceği toplantı öncesinde faiz indirimine gidip gitmeyeceği konusunda görüşler ayrılmış durumda.

Altın piyasasında yaşanan seyre bakıldığında, yaklaşık olarak yüzde 20 oranında bir artış görüldü. Bu yükselişi destekleyen faktörler arasında merkez bankalarının ve Çinli tüketicilerin artan satın alımları, Orta Doğu ve Ukrayna’daki çatışmalar yer alıyor.

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, güne yüzde 1,89 oranında değer kazancı ile 9.758,14 puandan veda etti. Endeks, bir önceki kapanışa göre 180,67 puanlık artış yaşarken, toplam işlem hacmi 69,7 milyar lira olarak gerçekleşti.

Bankacılık endeksi yüzde 1,92 sevyesindeyken, holding endeksi ise yüzde 2,06 oranlarında yükselişe geçti. Sektör endeksleri arasında en büyük kazancı elde eden sektör, ticaret sektörü oldu ve yüzde 4,17 oranında bir yükseliş gösterdi. Öte yandan, taş toprak sektörü, yüzde 0,73 oranında bir değer kaybı yaşadı.

Küresel piyasalarda, ABD Merkez Bankası’nın yarınki para politikası kararları öncesinde pozitif bir seyir izleniyor. Analistler, para piyasalarındaki fiyatlamalarda 50 baz puanlık bir faiz indirimi beklentisinin güçlü kalmaya devam ettiğini belirtti. Fed’in vereceği kararda yüzde 50’den fazla ihtimalle 50 baz puanlık bir indirim kararı vereceği tahmin ediliyor.

Yarınki para politikası kararlarıyla birlikte, politika metni ve Fed Başkanı Jerome Powell’ın konuşmasından alınacak sinyaller de yakından takip edilecek.

Yurt içinde, kısa vadeli dış borç istatistikleri, yurt dışında ise Fed’in faiz kararının yanı sıra Avro Bölgesi ve İngiltere’de enflasyon, Japonya’da dış ticaret dengesi, ABD’de ise konut başlangıçları ve inşaat izinleri takip edilecek. Teknik açıdan BIST 100 endeksinde 9.800 ve 9.900 seviyeleri direnç, 9.700 ve 9.600 puanlar ise destek konumunda değerlendiriliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Altın Zirveden Döndü: Piyasalarda Rüzgar Tersine Esmeye Başladı!
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz