1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Altında Bütün Hesaplar Değişti! Gram Altının Yükseleceği Rakam Belli Oldu

Altında Bütün Hesaplar Değişti! Gram Altının Yükseleceği Rakam Belli Oldu

featured
service

ALTINDA TARİHİ YÜKSELİŞ

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altındaki yükselişin devam edebileceğini öngördü. Memiş, gram altın için 3000-3500 TL, ons altın için ise 2600-3000 dolar aralığını işaret etti. Ayrıca, yıl sonuna kadar FED’in faiz indirimine gitmesinin altın fiyatlarını destekleyebileceğini belirtti. Yatırımcılara nakde ihtiyaçları yoksa altınlarını satmamaları tavsiyesinde bulundu.

Altın borsasında en fazla işlem yapan kurumlar arasında NMGlobal Kıymetli Madenler, Yapı ve Kredi Bankası ile Ziraat Bankası öne çıktı. Tüm metallerdeki işlem hacmi ise 2 milyar 383 milyon liraya ulaştı.

Artan jeopolitik riskler ile birlikte gram altın fiyatı 2893 TL, ons altın fiyatı ise 2634 dolara kadar yükseldi. Bu yükseliş, geçtiğimiz hafta ABD Merkez Bankası (FED)’nın faiz kararları ile desteklenerek ivme kazandı.

Borsa İstanbul Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası’nda (KMKTP) standart altının kilogram fiyatı 2 milyon 947 bin liraya yükseldi. Günlük bazda yüzde 2,7 artış gösteren altın, bir önceki hafta 2 milyon 870 bin lira seviyesindeydi. Altın borsasında işlem hacmi 2 milyar 361 milyon lira, işlem miktarı ise 809 kilogram olarak kaydedildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Altında Bütün Hesaplar Değişti! Gram Altının Yükseleceği Rakam Belli Oldu
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz