1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Altını baş aşağı sallayacaklar! Altında piyasayı duman edecek dip geliyor: Hemen satın diyerek 3 seçenek verdi

Altını baş aşağı sallayacaklar! Altında piyasayı duman edecek dip geliyor: Hemen satın diyerek 3 seçenek verdi

featured
service

Yılın üçüncü çeyreğine girerken, finansal piyasalarda büyük bir kargaşa beklentisi olduğunu belirten Memiş, yatırımcıları uyardı. Özellikle Fed’in 18 Eylül tarihinde faiz indirimlerine başlayabileceğine dikkat çeken uzman, dolar endeksinin (DXY) 100 seviyesinin altına gerileme ihtimaline işaret etti. Ancak, bu durumda EUR/USD paritesinin de sert bir düşüş yaşayabileceğini söyleyen Memiş, yatırımcıların dikkatli olmasını önerdi.

Parite için kritik seviyenin 1,0950 olduğunu belirten uzman, bu seviyenin altına inildiğinde 1,08’e kadar gerileme yaşanabileceğini, hatta daha da aşağı seviyelere sürpriz olmayacağını ifade etti. Ancak TL’nin bu süreçten nasıl etkileneceği konusunda ayrı bir hikayenin olduğunu dile getirdi.

Altın fiyatlarındaki hareketlilik hakkında da öngörülerde bulunan Memiş, ons altının 2.560 dolar seviyesine çıktığını ve daha da yükselebileceğini belirtti. Ancak, bu yılki beklentisinin 2.600-3.000 dolar aralığında olduğunu ifade eden uzman, piyasalarda büyük bir tuzağın olduğuna dikkat çekti. Memiş, ons altının 2.420 dolara kadar düşürülebileceğini ve bu süreçte yatırımcıların dikkatli olması gerektiğini belirtti.

Gram altın 209,7 lira, çeyrek altın 343 lira ve Cumhuriyet altını 1.405 liradan işlem görüyor.

Memiş, gram altın fiyatlarının da ons altına paralel olarak gerileme gösterebileceğini ifade etti. Özellikle yıl sonuna kadar bir dip operasyonunun yapılacağını belirten uzman, yatırımcılara bu dönemde ne yapmaları gerektiği konusunda üç farklı seçenek sundu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Altını baş aşağı sallayacaklar! Altında piyasayı duman edecek dip geliyor: Hemen satın diyerek 3 seçenek verdi
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz