1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Ankara’daki çarşı ve pasajlar sinek avlıyor! Esnaf kan ağlıyor!

Ankara’daki çarşı ve pasajlar sinek avlıyor! Esnaf kan ağlıyor!

featured
service

Yüksek enflasyon, döviz kurundaki artış ve birçok kaleme gelen zam birçok sektörü olumsuz etkiledi. Özellikle Ankara’daki küçük esnaf yaşanılan bu süreçten en çok etkilenen kesim oldu. COVİD-19 salgınından sonra toparlanmayan esnaf yaşanan derin ekonomik krizden de oldukça etkilendi. Başta kira, artan maliyet artışları, elektrik ve işçi giderleri gibi birçok kaleme gelen zam Ankara’daki küçük esnafı vurdu.

Ankara’nın alışveriş merkezleri olan çarşı ve pasajlarda iş potansiyeli giderek düşüyor. Menekşe, Kuğulu, Tunalı ve Sosyal Pasajı gibi kentin merkezinde yer alan pasajlarda esnaf deyim yerindeyse sinek avlıyor.

Başta AVM’ler olmak üzere, online alışveriş siteleri çarşı ve pasajların iş potansiyelini düşürdü. Ayrıca ekonomik koşulların giderek ağırlaşması, vatandaşın alım gücünün düşmesi direkt çarşı ve pasaj esnafını olumsuz etkiledi.

Tunalı Pasajı’ndaki esnaf anadolugazete.com.tr’ye yaptığı açıklamada, pasajdaki iş potansiyelinin giderek düştüğünü söyledi.

Pasaj esnafı, “Yazın Ankara’da iş potansiyeli düşer. Öğrenciler memleketlerine gider, memurlar tatile gider. Ankara yazın sessizleşir ancak pasaj esnafının durumu çok kötü. Biz pandemi döneminde bile bu kadar zorlanmamıştık. Şehrin merkezinde olan pasajlar bile bu durumdaysa diğer ilçelerdeki pasaj esnafını düşünemiyorum. Durum içler acısı. Esnaf ne yapacağını da bilmiyor. Vatandaşın alım gücünün düşmesi de esnafı bitirdi.” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ankara’daki çarşı ve pasajlar sinek avlıyor! Esnaf kan ağlıyor!
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz