1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Ankara’dan Nijerya’ya Sektörel Eğitim Uzmanlığı

Ankara’dan Nijerya’ya Sektörel Eğitim Uzmanlığı

service

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Nijerya ile yapılacak işbirliği ile şehrin sektörel tecrübelerini bu ülkeye aktarmayı planlıyor.

ATO’dan yapılan açıklamaya göre, ATO İdea ve Nijerya Federal Hükümeti Endüstriyel Eğitim Fonunun düzenlediği “Skill Up-SUPA Programı” çerçevesindeki işbirliği toplantısı ATO bünyesinde gerçekleştirildi. Baran, bu toplantıda Türkiye’nin başkenti Ankara’nın savunma, havacılık sanayi, sağlık, inşaat, eğitim ve enerji gibi önemli alanlardaki potansiyeline dikkat çekti.

Baran, yaptığı konuşmada, “Ankara’nın sahip olduğu zengin birikim, Nijerya’ya aktarılması, her iki ülkenin ilişkilerini güçlendirecektir. Türkiye ile Nijerya arasındaki dostluk bağlarının, bu tür işbirlikleri sayesinde daha da kuvvetleneceğine inanıyorum.” dedi.

Nijerya ile yürütülecek eğitimler Ankara’daki uzmanlar tarafından verilecek ve program yüz yüze veya çevrim içi olarak düzenlenecek. Bu eğitimlerin bazıları Türkiye’de başlayacak, ihtiyaç halinde Nijerya’da da devam edecek.

Toplantıda, OSTİM OSB Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın, OSTİM OSB modelinin Nijerya’da uygulanmasına yönelik çalışmalar yürüttüklerini ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ankara’dan Nijerya’ya Sektörel Eğitim Uzmanlığı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz