1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Anketler açıklandı! 2025 asgari ücrette beklenen zam: Bu rakamı işaret ettiler

Anketler açıklandı! 2025 asgari ücrette beklenen zam: Bu rakamı işaret ettiler

featured
service

Asgari ücret zammı belirlenirken enflasyon oranı temel etkenlerden biri olarak değerlendiriliyor. Bloomberg’in haberine göre, Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, yüzde 25 seviyesindeki bir artışın 2025 enflasyon hedefleriyle uyumlu olacağını ifade etti. Bu durumda asgari ücretin yaklaşık 22.000 TL’ye ulaşabileceği öngörülüyor. Diğer yandan, bazı uzmanlar ise enflasyon hedefi doğrultusunda yüzde 17.5 zam yapılabileceğini belirtiyor ve bu durumda asgari ücretin 19.977 TL’ye çıkabileceğini tahmin ediyor.

IMF Avrupa Departmanı Direktörü Alfred Kammer, asgari ücret artışlarının yılda bir kez yapılmasının önemine dikkat çekerek, sıkı para politikasının enflasyon mücadelesindeki rolünü vurguladı. Kammer, düzenli bir zam politikasının ikinci tur enflasyon etkilerini sınırlayacağını belirtti.

SGK Uzmanı Özgür Erdursun, hükümetin asgari ücrete yapabileceği maksimum zam oranını açıkladı. Erdursun, “Asgari ücrete en iyi ihtimalle yüzde 25-30 oranında zam yapılacağını düşünüyorum. Çalışanların 30.000 TL beklentisi var, ancak bu yüzde 70 zam demek ve mümkün değil.” dedi. Hükümetin enflasyon ve ekonomik hedefleri doğrultusunda, daha yüksek zam oranlarının olasılık dışı olduğunu belirten Erdursun, asgari ücretin olası zam oranlarını şu şekilde sıraladı:

2025-asgari-ucret-zammi-ne-kadar-olacak.jpg

Orta Vadeli Program’a (OVP) göre, 2024 yıl sonu hedefi olan yüzde 41.5 enflasyon oranında bir zam yapılması halinde net asgari ücret 24.058 TL’ye yükselebilir. Diğer kurumların asgari ücret artışında belirleyici olacak enflasyon oranına dair tahminleri ise şu şekildedir:

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Anketler açıklandı! 2025 asgari ücrette beklenen zam: Bu rakamı işaret ettiler
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz