Arabuluculuk patron lehine döndü: İşçinin kıdem tazminatı yağmalanıyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sözcü’den Erdoğan Süzer’in aktardığına göre, Hak-İş Başkanı Mahmut Arslan, milyonlarca emekçinin kıdem tazminatı hakkının arabuluculuk sistemi kullanılarak işverenler tarafından sanki yağmalandığını söyledi. Arslan, devletin de bu yağmayı izlediğini korundu. Basın buluşmasında konuşan Başkan Arslan, yeni hazırlanan Orta Vadeli Program’da OVP kıdem tazminatı fonu gibi bir maddenin olup olmayacağı sualine, “İşverenler için kıdem tazminatı diye bir mesele kalmadı. Onlar arabuluculukla kıdem tazminatını çözdüler. İşten atılan emekçiler de kıdem tazminatlarını alamaz hale geldiler” ifadelerini kullandı.

SGK bilgilerine göre, işverenlerin 38 milyon sigortalı emekçiye, giriş-çıkış yaptırdığını aktaran Arslan, bu rakamdan bir emekçinin birkaç kere işten atılıp tekerrür alındığının anlaşıldığını belirtti. Arslan, “Emekçi haberi olmadan tazminatsız işten atılıyor. Sonra arabulucu devreye giriyor. Emekçiye, ‘Şu kadar alacağın çıkıyor. Dava açarsan seneler sürer, eline bir şey geçmez. Gel şu paraya razı ol’ diyor. Karşısında büyük işverenleri, avukatları gören emekçi naçarca onların dediği sayıya razı oluyor. Emekçinin kıdemi resmen yağmalanıyor” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Destekçisi Cevdet Yılmaz ile görüştüklerini anımsatan HAK-İŞ Başkanı Mahmut Arslan, “Kemal Derviş acı ilacı bizlere sunmadan evvel tam sosyal taraflarla tek tek görüşüp anlatmıştı. Mehmet Şimşek’in de Derviş gibi yapıp acı reçeteyi bizlerle paylaşması gerektiğini Yılmaz’a önerdim” dedi. HABER MERKEZİ

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Arabuluculuk patron lehine döndü: İşçinin kıdem tazminatı yağmalanıyor

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz