1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Araç sahipleri kemerleri bağlasın! Akaryakıt 50 liraya uçacak: Günler kaldı

Araç sahipleri kemerleri bağlasın! Akaryakıt 50 liraya uçacak: Günler kaldı

featured
service

Akaryakıt zamları sürücülerin gündeminde yerini aldı. Uzmanların sık sık yaptığı açıklamalara göre, akaryakıt fiyatları 50 TL’Ye ulaşacak. Bu kapsamda ilk zam için tarih verildi. İşte ilk zam için tarih verildi…

21 Haziran tarihinde yapılması planlanan ve bayram tatili sonrasına ertelenen akaryakıt zammı, daha pompaya yansımadan bir zam daha aldı. Ertelenen zam, 24 Haziran Pazartesi gecesi devreye girecek. 1 lira 60 kuruş olması beklenen zam, 2 lira 1 kuruş olarak pompaya yansıyacak. Hem benzine hem de motorine uygulanacak bu zam, sektörü ve tüketicileri derinden etkileyecek.

Sektör kaynaklarından alınan bilgiye göre, 21 Haziran’da yapılması planlanan ve ertelenen 1 lira 60 kuruşluk zam, 24 Haziran Pazartesi günü pompaya yansıyacak. Buna ek olarak, benzine 2 lira 1 kuruş, motorin litre fiyatlarına ise 1 lira 69 kuruş zam yapılacak. Bu artış, özellikle yaz tatili için yola çıkacak olan sürücüleri zor durumda bırakacak.

epgis-duyurdu-benzine-46-kurus-zam-hn8u.webp

24 Haziran’da yapılacak zammın ardından, asıl büyük zam ise 3 Temmuz’da gelecek. TÜİK tarafından açıklanacak Haziran ayı enflasyon verisinin ardından, ÖTV’ye yapılacak zamla birlikte akaryakıt fiyatlarında litrede yaklaşık yüzde 17’nin üzerinde bir artış bekleniyor. Bu artışla birlikte motorin ve benzin fiyatlarının 50 liraya dayanması öngörülüyor.

Tüketiciler, bu büyük zamlara karşı önlemler almalı ve mümkünse akaryakıt alımlarını 24 Haziran öncesinde yapmalı. Ayrıca, yakıt tasarrufu yöntemlerine daha fazla dikkat ederek ve toplu taşıma araçlarını kullanarak bu dönemdeki maliyet artışlarından korunabilirler.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Araç sahipleri kemerleri bağlasın! Akaryakıt 50 liraya uçacak: Günler kaldı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz