1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Arzu Çerkezoğlu: “Gerçek enflasyon rakamlarını açıklayın”

Arzu Çerkezoğlu: “Gerçek enflasyon rakamlarını açıklayın”

featured
service

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, 1 Mayıs’ın ardından, Taksim’in işçilerin meydanı olduğunu ve bu hakkın engellenmesinin haksızlık olduğunu vurguladı.

TÜİK’in enflasyon rakamlarının gerçekleri yansıtmadığını, hükümetin asgari ücret politikasının işçileri yoksulluğa mahkum ettiğini dile getiren Çerkezoğlu, adaletsiz vergi sistemi ve kemer sıkma politikalarıyla işçilerin daha da yoksullaştığını öne sürdü.

Arzu Çerkezoğlu, bugün Türkiye İstatistik Kurumunun nisan ayı enflasyon rakamlarını açıklamasının ardından TÜİK önünde açıklamalarda bulundu. Açıklamada, TÜİK’in açıkladığı aylık enflasyonun yüzde 3.18, yıllık enflasyonun ise yüzde 70’e dayandığı belirtti.

Geçen yılın aynı döneminde yıllık enflasyonun yüzde 43.6 olduğuna dikkati çeken Çerkezoğlu, TÜİK’in rakamlarının bile yüksek enflasyon tablosunu gösterdiğini ifade ederek, araştırmalarının gelir gruplarına göre yapılan hesaplamalarla gıda enflasyonunun yüzde 84’e kadar ulaştığını söyledi.

En düşük gelir grubunun asgari ücretlinin gıda enflasyonunun yüzde 107 olduğunu belirten Çerkezoğlu, TÜİK’in rakamlarıyla bile yüksek bir enflasyonla karşı karşıya olduğunu ve her gün daha fazla yoksullaştıkları bir dönem yaşadıklarını dile getirdi.

Arzu Çerkezoğlu, “Bugün bu ülkede yaşayan herkesin gördüğü gibi, açıklanan rakamların gerçekle ilgisi olmadığını yaşıyoruz. Her gün evimize gelen faturalarla gerçek enflasyonu yaşıyoruz. Türkiye’de enflasyon rakamları sürekli düşük gösterilerek her gün soframızdaki ekmeğin küçülmesine yol açıyor. Enflasyonu gizleyerek, her gün işçinin, emekçinin sofrasından bir dilim ekmeği daha çalıyor” şeklinde konuştu.

Arzu Çerkezoğlu, Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) enflasyon sepeti olarak adlandırılan madde fiyat listesini son iki yıldır açıklamadığını ve bu konuda yapılan başvuruların reddedildiğini dile getirdi.

DİSK olarak bu listeyi açıklama taleplerinin reddedilmesi üzerine yargıya başvurduklarını ve Ankara 6. İdare Mahkemesi’nin bu verilerin kamuya açıklanması gerektiği yönünde karar verdiğini aktardı. Ancak TÜİK, mahkeme kararına rağmen verileri paylaşmayı reddettiğini belirtti. Sonrasında Danıştay’a başvurulduğunu ancak bu talebin de reddedildiğini ifade etti. Çerkezoğlu, Türkiye İstatistik Kurumu’nun yargı kararlarına uymak yerine verileri açıklamamakta ısrar ettiğini ve gerçeklerin açıklanmasını talep etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Arzu Çerkezoğlu: “Gerçek enflasyon rakamlarını açıklayın”
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz