1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. ASELSAN’ın İnsansız Su Altı Yarışmaları, Genç İnovatörleri Bir Araya Getirdi

ASELSAN’ın İnsansız Su Altı Yarışmaları, Genç İnovatörleri Bir Araya Getirdi

service

ASELSAN, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ve Sanayi ile Teknoloji Bakanlığı’nın öncülüğünde düzenlenen İnsansız Su Altı Sistemleri ve İnsansız Deniz Aracı yarışmaları, genç beyinleri bir araya getirdi. Bu etkinlikler bu yıl 02-06 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek olan TEKNOFEST Adana’nın bir parçası olarak dikkat çekiyor.

ASELSAN’dan yapılan açıklamaya göre, İnsansız Su Altı Sistemleri Yarışması 17-20 Eylül tarihlerinde Mersin Olimpik Yüzme Havuzu’nda, İnsansız Deniz Aracı Yarışması ise 19-22 Eylül tarihleri arasında Mersin Erdemli balıkçı barınaklarında düzenlendi. Bu etkinliklerde gençler, çeşitli zorluk senaryolarını başarmak için yarıştı.

ASELSAN Genel Müdürü Ahmet Akyol, gençlerin fikirleriyle Milli Teknoloji Hamlesi’nin tohumlarını ektiğini belirtti. Akyol, “Bu yarışmalar, genç mühendisleri, pilotları ve uzay bilimcilerini yetiştirme hedefimizi destekliyor.” dedi.

Akyol, ASELSAN’ın yerli ve milli denizaltı sonar sistemi DÜFAS ve insansız sistemler alanındaki önemli gelişmelerini dile getirerek, “Gençlerin ortaya koyduğu projeler ile birlikte geleceğin teknolojilerini geliştireceğimize inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

ASELSAN’ın İnsansız Deniz Araçları ile sunduğu çözümler ve teknolojik birikim, bu yarışmalarda gençlerin inovasyon yetenekleri ile birleşiyor. Akyol, bu süreçte yarışmalara katılan tüm gençleri tebrik ederek, onların gelecekteki projelerine dair olumlu beklentilerini belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
ASELSAN’ın İnsansız Su Altı Yarışmaları, Genç İnovatörleri Bir Araya Getirdi
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz