1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Asgari Ücret 2025 Zammı Açıklandı Milyonlarca Çalışanı Şoke Eden Rakam Gündeme Bomba Gibi Düştü

Asgari Ücret 2025 Zammı Açıklandı Milyonlarca Çalışanı Şoke Eden Rakam Gündeme Bomba Gibi Düştü

featured
service

Temmuz ayında neden ek zam yapılmadı?Çalışanlar, Temmuz 2024’te hükümetten bir ara zam beklemiş ancak bu beklenti karşılık bulmamıştı. Temmuz’da zam yapılmamasının ardındaki sebep, enflasyonla mücadele politikalarının gerektirdiği sıkı para politikasıydı. Bu durum, Ocak 2025’te yapılacak zam için de benzer bir tablo çizileceğini gösteriyor. Hükümetin, bütçe disiplinini koruma kararı doğrultusunda, daha önce yapılan büyük oranlı zamların tekrarlanmayacağı söyleniyor.

Asgari ücret Ocak 2025’te ne kadar olacak?Ekonomist Muhammet Bayram’ın tahminlerine göre, Ocak 2025’te asgari ücrete yapılacak zam yüzde 40-41 civarında olacak. Bu da mevcut asgari ücret olan 17 bin 2 TL’nin üzerine yaklaşık 7 bin TL’lik bir artış anlamına geliyor. Ancak bu artış dahi, açlık sınırının 19 bin TL’nin üstünde olduğu göz önüne alındığında, çalışanlar için yeterli olmayabilir. İşçiler, bu zammın yaşam standartlarını yükseltmek için yeterli olmadığını ve daha fazla destek gerektiğini belirtiyor.

Asgari ücret neden açlık sınırının altında kalıyor?Türkiye’de asgari ücretli çalışanlar ve emekliler, uzun süredir açlık sınırının altında maaş alıyor. Şu anki en düşük emekli maaşı 12 bin 500 TL, asgari ücret ise 17 bin 2 TL iken, açlık sınırı ise 19 bin TL’yi geçmiş durumda. Ekonomideki mevcut sıkıntılar, enflasyon oranlarının yüksek seyretmesi ve yaşam maliyetlerindeki artış, bu durumu daha da kötüleştiriyor. Çalışanlar, bu tablo karşısında yapılacak zam oranının yetersiz kalacağı endişesini taşıyor.

2025 yılında asgari ücretin nihai rakamı ne zaman belli olacak?Asgari ücretin Ocak 2025 zammı için net rakamın Aralık ayının ilk haftasında açıklanması bekleniyor. İşverenler, hükümet ve sendikalar arasında yapılacak görüşmeler sonucunda belirlenecek olan bu rakam, milyonlarca çalışanın gelir seviyesini doğrudan etkileyecek. Ancak şimdiden tahminler yapılmaya başlandı ve açıklanan rakamlar, çalışanların büyük bir kesiminde hayal kırıklığı yaratacak gibi görünüyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Asgari Ücret 2025 Zammı Açıklandı Milyonlarca Çalışanı Şoke Eden Rakam Gündeme Bomba Gibi Düştü
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz