1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Asgari ücret ve emekli maaşıyla geçinenlere elektrik ve doğal gaz faturası şoku! Prof. Dr. Özgür Demirtaş isyan etti

Asgari ücret ve emekli maaşıyla geçinenlere elektrik ve doğal gaz faturası şoku! Prof. Dr. Özgür Demirtaş isyan etti

featured
service

Vatandaşlar güne yeni bir zam haberi ile uyanırken doğalgaz ve elektrik faturalarına zam yapılmayacağı haberi herkesin sevinci oldu. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Yıl sonuna kadar elektrik ve doğalgaz faturalarına zam yapılmayacağını duyurdu. Yeni destek modelini işaret eden Bayraktar, tüketim oranlarına göre destek sağlanacağını da belirtti. Sosyal medya hesabı üzerinden duruma tepki gösteren Özgür Demirtaş ise zam yapmak için vatandaşı kategülliye getirmeyin açıklamalarında bulundu. İşte Özgür Demirtaş’ın o açıklamaları…

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, elektrik ve doğal gaz faturalarında yıl sonuna kadar zam yapılmayacağını açıkladı. Bakan Bayraktar, “Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında bu yıl sonuna kadar herhangi bir fiyat artışı öngörmüyoruz. Elektrikte yeni destek modeli geliyor. Tüketimi yüksek olana destek az olacak” dedi.

Bu açıklamanın ardından ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş, sosyal medya hesabından tepki gösterdi. Demirtaş, “Enflasyonu bu yıl olduğundan düşük gösterip, ücretlere yılbaşında az zam yapmak için kata-külli, dalavere!” ifadelerini kullandı.

demirtas-katakulli.jpgAsgari ücret ve emekli maaşıyla geçinen vatandaşlar, artan yaşam maliyetleri karşısında zorlanıyor. Özellikle enerji faturalarının yüksekliği, dar gelirli kesimleri olumsuz etkiliyor. Bakanlığın zam yapılmayacağı yönündeki açıklaması bir nebze rahatlama sağlasa da, Prof. Dr. Demirtaş’ın enflasyon ve ücret artışları konusundaki uyarıları dikkat çekiyor.

Vatandaşlar, enerji fiyatlarının sabit kalmasının yanı sıra, enflasyonun gerçekçi bir şekilde yansıtılmasını ve ücretlerine adil zamlar yapılmasını talep ediyor. Önümüzdeki dönemde hükümetin bu konularla ilgili alacağı kararlar, dar gelirli vatandaşların yaşam koşullarını doğrudan etkileyecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Asgari ücret ve emekli maaşıyla geçinenlere elektrik ve doğal gaz faturası şoku! Prof. Dr. Özgür Demirtaş isyan etti
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz