1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Asgari Ücret Zammı Enflasyonu Artırır Mı? IMF’nin ‘Yüzde 30’ Uyarısına Rakamlarla Yanıt Verdi! ‘Yüzde 58,70’ Zam Hesabı

Asgari Ücret Zammı Enflasyonu Artırır Mı? IMF’nin ‘Yüzde 30’ Uyarısına Rakamlarla Yanıt Verdi! ‘Yüzde 58,70’ Zam Hesabı

featured
service

Bunların arasında en dikkat çekeni Uluslararası Para Fonu IMF’den geldi. IMF, Türkiye’nin 2025 asgari ücret zammı belirlenmesinde yüksek zam yapılmaması uyarısında bulundu. IMF Türkiye Misyon Şefi P. Walsh, asgari ücretin enflasyonu tetikleyebileceğini, bunun yerine hükümetin nüfusun en yoksul kesimlerine yönelik doğrudan destekleyici tedbirler almasının daha doğru olacağını belirtti.

Peki asgari ücret zammı enflasyonu gerçekten tetikler mi? IMF’nin asgari ücret zammı önerisine Ekonomist Arda Tunca rakamlarla yanıt verdi. IMF’nin açıklamalarını yorumlayan uzman isim IMF’nin görevinin ne olduğunu anımsatarak dikkat çeken bir değerlendirmede bulundu.

Türkiye’de son zamanda oluşan enflasyonun ağırlıklı olarak hizmet kesiminden geldiğine vurgu yapan Tunca rakamları ortaya dökerek şu açıklamayı yaptı:

“IMF’nin böylesine yaptığı bir öneri tamamen yanlış yönlendirmeye sahiptir, yanlıştır” diyen Tunca, “IMF’nin kendi kurumsal fonksiyonu ödemeler dengesi ile ilgili birtakım geçici krizleri çözmek üzere fon sağlamayan bir yapıdır. Burada ülkenin zaten bozulmuş olan gelir dağılımını daha da dağıtacak bir öneri getiriyor” şeklinde yorum yaptı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Asgari Ücret Zammı Enflasyonu Artırır Mı? IMF’nin ‘Yüzde 30’ Uyarısına Rakamlarla Yanıt Verdi! ‘Yüzde 58,70’ Zam Hesabı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz