1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Asgari Ücret Zammını Açıkladı! İddiası Gündem Olur, ‘Bu Oranı İçeriden Aldılar’ dedi: ‘TÜRK-İŞ Bunu Kabul Edecek…’

Asgari Ücret Zammını Açıkladı! İddiası Gündem Olur, ‘Bu Oranı İçeriden Aldılar’ dedi: ‘TÜRK-İŞ Bunu Kabul Edecek…’

featured
service

Yapılan bu hesaba göre yeni asgari ücret rakamının 21 bin 252 TL ile 22 bin 102 TL arasında olması hesaplanıyor. Bu rakamların üzerinde yani yüzde 30’u aşan bir zam oranının işletmeleri zorlayacağını dile getirdiler.

Asgari ücrete zamda takvim işlerken Gazeteci Fatih Portakal’ın Youtube kanalında yaptığı değerlendirme gündem oldu! Portakal bu rakamın kulis bilgisi olabileceğini kaydederken yeni asgari ücretin 23 bin TL seviyesinde olacağını iddia etti.

Fatih Portakal YouTube kanalında anlı yayın yaparken bu veri hakkında bilgilerini paylaştı. Portakal, bu oranın kulis bilgisi olabileceğini söyleyerek kuvvetle ihtimal asgari ücretlinin maaşının 23 bin TL olacağını dile getirdi. İşte Portakal’ın o açıklamaları:

“Eğer o oran verilecek olursa bu oranda bir zam yapılırsa millet gerçekten isyan eder. Onun da bir öngörüsü bu. Ancak bu öngörüyü veren kurum mutlaka içeriden bir bilgi almıştır. Bizimle de birtakım analizlere dayanılarak paylaşılıyordur.

Ben asgari ücreti yüzde 60-65 civarında bekliyordum, refah payı olmadan. Alım gücünde 5 bin liralık kayıp var. 1 Şubat’ta ilk asgari ücret cebe girecek. Ama Deustche Bank dün yüzde 25-30 civarında beklediğini söyledi. Böyle bir şey olabilir mi? Muhtemelen bu oranı içeriden aldı, iktidar kesimini, işçi kesimini dinledi ve bir analiz yapıldı, enflasyon da dahil edilerek ve kulislerdeki bu oranı paylaştı. Yüzde 30 olsa 22 bin TL olacak ve bunu reva görüyorlar. 1 yıl boyunca da bu maaşı alacak. Gerçekleşecek enflasyonda yüzde 45’in altında olmayacak muhtemelen. En az yüzde 65-70 civarında yapılması gerekiyordu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Asgari Ücret Zammını Açıkladı! İddiası Gündem Olur, ‘Bu Oranı İçeriden Aldılar’ dedi: ‘TÜRK-İŞ Bunu Kabul Edecek…’
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz