1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Asgari ücrete bölgesel zam mı gelecek? SGK uzmanı açıkladı: Gelecek zam illere göre değişebilir

Asgari ücrete bölgesel zam mı gelecek? SGK uzmanı açıkladı: Gelecek zam illere göre değişebilir

featured
service

TİM Tekstil ve Ham Maddeleri Sektör Kurulu Başkanı Ahmet Fikret Kileci, asgari ücretin bölgesel ve sektörel olarak hesaplanmasını teklif etti. Kileci, “İstanbul, Ankara ve İzmir gibi şehirlerde yaşam maliyeti çok daha yüksek. Bu nedenle asgari ücretin bölgesel olarak belirlenmesi gerektiğini düşünüyoruz,” şeklinde konuştu.

SGK Uzmanı Serdar Aday, bölgesel asgari ücretin büyükşehirlerdeki kira ve yol masraflarının artması nedeniyle talep edildiğini belirterek “Bu uygulamanın şu an veya önümüzdeki yıl gerçekleşeceğini sanmıyorum,” dedi. Aday, büyükşehirlerde yaşayanların kira giderlerinin Anadolu’daki küçük kasabalarda yaşayanlardan çok farklı olduğunu vurguladı. “Bir market zincirinin küçük bir ilçedeki çalışanıyla İstanbul Beşiktaş’taki mağaza çalışanının ücreti neredeyse aynı. Ancak yaşam maliyetleri arasında dağlar kadar fark var.” dedi.

Aday, bölgesel asgari ücretin büyükşehirlere göçü artırabileceğini belirterek, “Bu durum, büyükşehirlerdeki işveren maliyetlerini artırarak enflasyonu körükleyebilir. Aynı evde birden fazla çalışan, daha yüksek ücret talepleriyle büyükşehirlere göç edebilir,” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Asgari ücrete bölgesel zam mı gelecek? SGK uzmanı açıkladı: Gelecek zam illere göre değişebilir
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz