1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Asgari Ücretlisi, Emeklisi, Memuru… Maaşa Zamda En Hareketli Takvim: Kasım Ayı Sonuna Dikkat, O Günden İtibaren Başlıyor!

Asgari Ücretlisi, Emeklisi, Memuru… Maaşa Zamda En Hareketli Takvim: Kasım Ayı Sonuna Dikkat, O Günden İtibaren Başlıyor!

featured
service

Asgari ücret 2024 yılında net 17,002 TL olarak belirlenmişti. Yeni yılda geçerli olacak yeni asgari ücret ise Aralık ayında belli olacak Asgari Ücret Komisyonu’nun yılın son ayında yapacağı 4 toplantı ile asgari ücret 2025 rakamını belirleyecek. Ancak bunun da öncesinde Kasım ayı sonu veya Aralık başında bir ön toplantı yapması bekleniyor.

Asgari ücretin yanı sıra gelir vergisi de önümüzdeki dönemde önemli bir gündem maddesi olacak. Gelir vergisi dilimleri artışında yeniden değerleme oranı etkili. Kasım başında açıklanacak enflasyon verileriyle birlikte yeniden değerleme oranı netleşecek. Geçtiğimiz dönem işçi ve işveren düzenleme konusunda mutabık kalırken maaşları düşüren vergilerde yeni bir dilim sistemine geçilmesi beklentisi bu yıl da devam ediyor.

2025 yılı, çalışma hayatı açısından iki önemli toplu sözleşme süreciyle başlayacak. Kamuda çalışan işçilerin toplu sözleşmeleri yılın başında fiili olarak başlayacak, metal işkolu toplu sözleşmeleri ise yıl ilerledikçe öne çıkacak. Bu süreçler, asgari ücretin belirlenmesinde de etkili olacak. İşçi kesimi, toplu sözleşmelerdeki artışları göz önünde bulundurarak asgari ücretin de buna paralel olarak yükseltilmesini talep ediyor.

Çalışma hayatına yönelik yeni düzenlemeler de sıcak gündemin bir parçası olmaya devam ediyor. Emeklilikte aylık bağlama sorunları, özellikle enflasyon nedeniyle bu yıl emekli olacaklar ile gelecek yıl emekli olacaklar arasında oluşan farklar tartışma konusu. Kamu yetkilileri şimdilik bu konuda bir düzenleme yapmayı düşünmediklerini belirtirken, gelecek yıl emekli olacaklar için bir düzenleme yapılabileceği mesajları veriliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Asgari Ücretlisi, Emeklisi, Memuru… Maaşa Zamda En Hareketli Takvim: Kasım Ayı Sonuna Dikkat, O Günden İtibaren Başlıyor!
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz