1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Asgari ücrette masaya gelecek ilk rakam belli oldu! Milyonların beklediği zamda pazarlık bu rakamdan başlayacak

Asgari ücrette masaya gelecek ilk rakam belli oldu! Milyonların beklediği zamda pazarlık bu rakamdan başlayacak

featured
service

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, Aralık ayında toplanarak 2025 yılı için geçerli olacak asgari ücreti belirleyecek. Komisyon, işçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan 15 kişilik bir ekiple enflasyon, geçim ve istihdam verilerini değerlendirerek, yeni rakamı belirleme sürecine girecek. Bu toplantıda en önemli verilerden biri enflasyon tahminleri olacak.

Geçtiğimiz yıl yapılan asgari ücret artışlarının enflasyonun üzerinde gerçekleşmesi, bu yıl da benzer bir strateji izleneceğini gösteriyor. Özellikle, 2024 yılı için enflasyon tahminleri, yüzde 41,50 ile yüzde 45 arasında değişiyor. OVP’deki tahminler de göz önüne alındığında, masada ilk yazılacak rakamın 24.057 TL olacağı görülüyor.

Komisyonda işçi kesiminden 5, işveren kesiminden 5 ve hükümetten 5 temsilci yer alacak. Bu kişiler, geçim standartları ve ekonomik koşullar hakkında müzakerelerde bulunacak. İlk rakamın 24.057 TL olmasıyla başlayacak olan pazarlık süreci, enflasyon tahminlerinin güncellenmesiyle birlikte yeni bir boyut kazanacak. Eğer tahminler yüzde 45 artış gösterirse, net asgari ücretin 25.000 TL’yi aşabileceği öngörülüyor.

whatsapp-image-2024-10-18-at-14-59-25-1.jpeg

Asgari ücret, yalnızca işçilere verilecek minimum ücret olarak tanımlanıyor. Bu nedenle belirlenen rakam, geçim ücretini değil, bir gösterge rakamını ifade ediyor. Komisyon, belirlenen rakamın altında ücret verilmesinin mümkün olmadığını vurguluyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Asgari ücrette masaya gelecek ilk rakam belli oldu! Milyonların beklediği zamda pazarlık bu rakamdan başlayacak
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz