1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. ASKON Genel Başkanı Orhan Aydın’ın Malatya Açıklamaları

ASKON Genel Başkanı Orhan Aydın’ın Malatya Açıklamaları

service

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Orhan Aydın, Malatya’da gerçekleştirilen 2. Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda önemli açıklamalarda bulundu. Aydın, ülkedeki ekonomik durumu değerlendirdi.

Aydın, 2024 yılının sadece Türkiye için değil, dünya genelinde ekonomik daralmaların görüldüğü bir dönem olacağını belirtti. Amerika ve Avrupa ülkelerindeki ekonomik gelişmeleri yakından takip ettiklerini ifade etti.

Aydın, Türkiye’nin Rusya-Ukrayna Savaşı, Orta Asya ve Körfez bölgesindeki zorluklara rağmen, 2024 yılı Ağustos ayını %2,4’lük bir ihracat artışıyla kapattığını söyledi. Son 12 ayda 262 milyar dolarlık bir ihracat gerçekleştirildiğini vurgulayarak, yıl sonu hedeflerinin %4’lük bir büyüme beklentisi olduğunu belirtti.

Orhan Aydın, Türkiye’de son 12 ayda 1.1 milyon yeni istihdam oluşturulduğunu ve işsizlik oranının %8,8 seviyesine düştüğünü açıkladı. Enflasyonla mücadelede devletin ve iş dünyasının birlikte çalışması gerektiğinin altını çizdi.

Aydın, “Bu pahalılık ve belirsizlik ortamına rağmen büyümeye devam ediyoruz. En önemli sorun, iş dünyası için bilinmezliktir. Ancak, gelecekteki hedeflerimizin gerçekleştirilmesi için Anadolu Aslanlarının daha fazla gayret göstermesi gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
ASKON Genel Başkanı Orhan Aydın’ın Malatya Açıklamaları
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz