1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Asya Borsalarında Karışık Seyir: Piyasalarda Jackson Hole Beklentisi

Asya Borsalarında Karışık Seyir: Piyasalarda Jackson Hole Beklentisi

featured
service

Haftanın ilk işlem gününde Asya pay piyasalarında karışık bir seyir gözlemleniyor. Bu hafta küresel piyasalarda odak noktası, ABD’de gerçekleştirilecek Jackson Hole Ekonomi Politikası Sempozyumu olacak. Özellikle ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell’ın yapacağı açıklamalar, piyasalardaki yönergeyi belirlemede etkili olacak.

Piyasalarda, Fed’in Eylül ayında faiz indirimine gitmesi beklenirken, bu indirimlerin büyüklüğüne dair öngörüler, Powell’ın açıklamalarıyla değişebilir. Analistler, Fed’in iletişim stratejisinin önemini vurguluyor.

Öte yandan, Çin Başbakanı Li Qiang, ülkede tüketim teşvikine odaklanacaklarını belirtti. Bu açıklamanın ardından deflasyon endişelerinin biraz yatıştığı ifade edildi. Bunun yanında, açıklanan verilere göre Çin’de yeni konut fiyatları 14 ay süresince düşüş göstermeye devam ediyor.

Hong Kong ekonomisi, yılın ikinci çeyreğinde çeyreklik bazda %0,8, yıllık bazda ise %3,3 büyüme kaydetti. 2024 için ekonomik büyüme tahmini ise %2,5 ile %3,5 arasında belirlendi. Japonya’da ise Liberal Demokrat Parti (LDP), 27 Eylül’de liderlik seçimini gerçekleştirecek ve mevcut Başbakan Fumio Kishida Eylül ayında istifa edeceğini duyurdu.

Bugün açıklanan verilere göre Japonya’da çekirdek makine siparişleri aylık bazda %2,1 artış gösterirken, yıllık bazda %1,7 azalış kaydetti. Dolar/yen paritesi ise cuma günü 147,6 seviyesinden kapanırken, yeni haftada başlayan işlem gününde %1,45 düşüşle 145,5 seviyesine geriledi. Bu gelişmelerle birlikte Nikkei 225 endeksi %1,77 düşüşle 37.388 puanda, Kospi endeksi %0,86 kayıpla 2.674 puanda kapandı. Hang Seng endeksi ise %0,9 artışla 17.580 puanda bulunuyor. Şanghay Bileşik Endeksi %0,5 artışla 2.890 puanda, Sensex endeksi de %0,1 değer kazanarak 80.480 puanda seyrediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Asya Borsalarında Karışık Seyir: Piyasalarda Jackson Hole Beklentisi
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz