1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. ATEM Başkanı Akçam: Gayrimenkul yatırım fonu konut fiyatlarını düşürür

ATEM Başkanı Akçam: Gayrimenkul yatırım fonu konut fiyatlarını düşürür

featured
service

Akçam, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in duyurduğu Proje Gayrimenkul Yatırım Fonu ile ATEM olarak emlak danışmanlarına ticaret yapma fırsatı sunacaklarını dile getirdi. Yatırımcıların gayrimenkulün satışından ya da kirasından gelir elde edebileceği gibi ayni çıkış yaparak ev sahibi olma imkanına da sahip olabileceğini söyleyen Akçam, “Odamızın herhangi bir ticari beklentisi yoktur, tamamen üyelerimizin iş yapması adına yapılan bir girişimdir” dedi.

Gayrimenkul yatırım fonuna ilişkin Akçam, nitelikli yatırımcıların katılım payı karşılığında mülkiyet esaslarına uygun yatırım getirisi sağlayan, Sermaye Piyasası Kurulu tarafından belirlenen kurallara göre portföy yönetim firmalarınca yönetilen mal varlıkları olduğunu aktardı.

Hakan Akçam, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Gayrimenkul Yatırım Fonu portföy yönetim şirketi, Sermaye Piyasası Kurulu Düzenleme ve Denetleme Otoritesi (SPK) saklayıcı banka, gayrimenkul değerleme şirketi, merkezi kayıt kuruluşu (MKK) gibi farklı kurumlar tarafından paylaşılan iş süreçleriyle güvenli bir yapıya sahiptir.”

SPK’nin hazırladığı Proje Gayrimenkul Yatırım Fonunun (Proje GYF) kurulmasında son aşamaya gelindiğini kaydeden Akçam, kurulmasıyla Gayrimenkul Yatırım Fonlarının (GYF) gayrimenkul projelerine yatırım yapmasının önünün açılacağına işaret etti.

Yapılacak düzenleme ile fonların portföyleri uygun hale getirilip tür değişikliği yapılacağını belirten Akçam, konut arzının artmasıyla birlikte konut fiyatlarının yukarı yönlü piyasa baskısı azalacağını tahmin ettiğini anlatarak, “Bu da hem konut fiyatlarını düşürecektir hem de vatandaşların konut sahibi olmasını kolaylaştıracaktır” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
ATEM Başkanı Akçam: Gayrimenkul yatırım fonu konut fiyatlarını düşürür
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz