1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. ATEM Başkanı Akçam’dan Bakanlığa çağrı: Hobi bahçelerine yönelik baskılara son verilsin

ATEM Başkanı Akçam’dan Bakanlığa çağrı: Hobi bahçelerine yönelik baskılara son verilsin

featured
service

Hobi bahçelerinin sorunları çözülmedikçe giderek kangrene dönüşeceğine işaret eden Akçam, hobi bahçelerinin sorunlarının gün geçtikçe büyüdüğünü belirterek, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile yerel yönetimlere seslendi.

Hobi bahçelerinin sahiplerine kesilen cezaların büyük meblağlar olduğunu vurgulayan Akçam, ceza kesmekten ziyade kurumların hobi bahçelerinin altyapı sorunlarının çözülmesi için çaba göstermesi gerektiğine işaret etti.

Akçam, son dönemde kamu çalışanları gibi sabit gelirli birçok vatandaşın küçük birikimleriyle ileriye yönelik yatırım yapmak için kooperatifler aracılığıyla hobi bahçeleri aldığını anlattı.

Ankara, İstanbul başta olmak üzere metropol şehirlerimizde hobi bahçelerine ilginin giderek arttığını ifade eden Akçam, sadece Ankara’da 5 binin üzerinde kooperatif ve bu kooperatiflerin 200 binin üzerinde üyesi bulunduğunu belirtti.

Hobi bahçeleri sayesinde vatandaşların toprakla buluştuğunu ve tarımsal üretim yapılan alanlar olduğunu belirten Akçam, şöyle konuştu:

“Bu alanları bir dönemin kronik sorunu olan gecekondulaşma gibi algılayarak yerel yönetimlerin, çevre şehircilik il müdürlüklerinin, il tarım ve orman müdürlüklerinin hobi bahçelerine ağır cezalar kesmesi kabul edilemez.”

Akçam, geçen yıl büyük depremden sonra hobi bahçelerinin depremzedelerin barındırıldığı alanlara da dönüştüğünü anımsattı.

Hobi bahçelerinde başta elektrik, su, kanalizasyon benzeri altyapı hizmetlerinin bulunmadığını belirten Akçam, yerel yönetimlere seslenerek, şunları kaydetti:

“Belediyeler bu sorunun çözümü için de ellerini taşın altına koymalıdır. Şimdilerde görmezden gelinse de hobi bahçeleri ile ilgili önemli bir sorunu var ve bu sorun giderek kangrenleşecek hale geliyor.”Akçam, “Bir kereye mahsus hobi bahçesi yapanların ve yapı kayıt belgesi alanların müktesep haklara sahip olmalarını sağlanmalı bundan sonra yapılacak olan hobi bahçelerinde ise ilgili belediyelerden planlı projeli şekilde yapılmasına izin verilmelidir.”

“Ankaralı emlakçılar olarak konunun yasal değişikliklerle çözülmesinin bir zorunluluk olduğunu görüyor ve TBMM’yi göreve çağırıyoruz” diyen Akçam, konuşmasına şöyle devam etti:

“Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Mehmet Özhaseki ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mansur Yavaş ile görüşerek daha fazla kronikleşmeden hobi bahçeleri sorununu bir an önce çözüme kavuşturmaya hazırız. Özellikle Ankara’da hobi bahçelerini ve kooperatifleri ticari işletme olarak değerlendirip ağır cezalar kesilmesinin sorunu daha da derinleştirdiği gözlenmektedir. İdarenin emlak sektör temsilcileri ve vatandaşla birlikte çözüm araması bir zorunluluktur.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
ATEM Başkanı Akçam’dan Bakanlığa çağrı: Hobi bahçelerine yönelik baskılara son verilsin
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz