ATM’den para çekmek yasaklandı! Ekonomik kriz bel bükmeye devam ediyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

NETLİK KAZANDI

Ülkede artan enflasyon ve ekonomik kriz, hükümeti temkinler almaya yönlendirdi. ATM kullanımının menedilmesinin yanı gizeme nakit harekâtları da 5000 peso ile hudutlandırdılar. Bu ihtiyatlar Perşembe gününden itibaren yürürlüğe girdi. Ayrıca, doların değeriyle alakalı da bazı tertip etmeler yapıldı. Doların değeri, 24 pesoya değişmezlendi; ancak muhakkak firmalar, turistler ve bölge uysalları için 120 pesoya değişmezlendi. Kayıt dışı piyasada ise doların değeri 230 peso seviyesine izliyor.

Küba hükümeti, finansal sistemdeki operasyonları elektronik ödemelere yönlendirmek ve bankacılığı teşvik etmek emeliyle bu ihtiyatları aldı. Böylece, yüksek enflasyonun frenlenmesi ve pesonun değer kaybının hakimiyet altına alınması hedefleniyor.

EKONOMİK KRİZ ÖNLENMEYE ÇALIŞILIYOR

Ülkedeki ekonomik gidişat oldukça külfetli. Enflasyon geçen sene yüzde 39, bu sene ise yüzde 70’in üzerine çıkmış vaziyette. Bir Hayli ekonomist, bu sayıların kayıt dışı piyasadaki balonlaşmayı yeterince hesaba katmadığına dikkat çekiyor.

Ekonomi Bakanı Alejandro Gil, gayrisafi yurtiçi hasılanın senenin ilk yarısında yüzde 1,8 oranında geliştiğini ifade etse de, salgın evveli seviyelere göre yüzde 8 puan altında kaldığını belirtiyor. Bu da yiyecek, ilaç, yakıt gibi temel mülklerde kıtlığa yol açarak uzun kuyrukların oluşmasına neden oluyor.

Küba, zorlu ekonomik şartlar altında enflasyon ve ekonomik krizle çaba etmeye çalışıyor. Hükümetin aldığı ihtiyatlar, enflasyonun hakimiyet altına alınması ve ekonominin derlenmesi için atılan adımlar olarak değerlendiriliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
ATM’den para çekmek yasaklandı! Ekonomik kriz bel bükmeye devam ediyor

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz