1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Avro Bölgesi Ekonomisi İkinci Çeyrekte Büyüme Kaydetti

Avro Bölgesi Ekonomisi İkinci Çeyrekte Büyüme Kaydetti

featured
service

2024 yılının nisan-haziran döneminde, Avro Bölgesi ekonomisi yüzde 0,3 oranında büyüme elde etti. Avrupa İstatistik Ofisi’nin (Eurostat) yayımladığı öncü veriler, bu büyümenin Avrupa Birliği (AB) ve Avro Bölgesi için geçerli olduğunu ortaya koydu.

Buna göre, mevsimsellikten arındırılmış Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYH) verileri incelendiğinde, 20 ülkeden oluşan Avro Bölgesi’nde yılın ikinci çeyreğinde GSYH, bir önceki çeyreğe göre yüzde 0,3 oranında artış gösterdi. Ayrıca, aynı dönem için yıllık bazda büyüme oranı ise yüzde 0,6 olarak hesaplandı.

Avrupa Birliği’nin toplamında, mevsimsellikten arındırılmış GSYH, ikinci çeyrekte yüzde 0,3 büyüme kaydetti ve yıllık büyüme yüzde 0,7 olarak belirlendi.

Avro Bölgesi’nin en büyük ekonomisi olan Almanya, ikinci çeyrekte yüzde 0,1 daralma yaşarken, İsveç ekonomisi yüzde 0,8 ve Macaristan ekonomisi yüzde 0,2 küçülme gösterdi.

Öte yandan, Fransa ve İspanya ekonomileri ise büyüme ile dikkat çekti. Fransa’nın büyüme oranı yüzde 0,3, İspanya’nın ise yüzde 0,8 olarak belirlendi. İspanya, Avro Bölgesi’nde ikinci çeyrekte en güçlü performansı gösteren ülke olurken, İtalya ekonomisi de yüzde 0,2 oranında büyümeyi başardı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Avro Bölgesi Ekonomisi İkinci Çeyrekte Büyüme Kaydetti
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz