1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Avrupa Rüzgar Enerjisi Kapasitesinde Önemli Artış

Avrupa Rüzgar Enerjisi Kapasitesinde Önemli Artış

service

2023 yılının ilk altı ayında Avrupa’nın rüzgar enerjisi kapasitesi 6,4 gigavat artarak toplamda 278 gigavata yükseldi. Bu bulgular, Avrupa Rüzgar Enerjisi Birliği olan WindEurope tarafından paylaşılan verilere dayanıyor.

Eklenen kapasite içerisinde, 5,3 gigavata karşılık gelen kısım karasal rüzgar santrallerinden, 1,1 gigavat ise deniz üstü rüzgar santrallerinden temin edildi. Almanya, 1,7 gigavat ile lider durumda iken, onu 1,2 gigavat ile Fransa ve 876 megavat ile İspanya takip etti.

WindEurope’un CEO’su Giles Dickson, mevcut verilerin değerlendirildiği bir açıklamada, Avrupa’nın 2030 yılı enerji hedefleri doğrultusunda yeterli rüzgar santrali inşa edilmediğine dikkat çekti. Dickson, “Kapasiteler önümüzdeki altı yıl içinde artacak; ancak bu artış yeterli olmayacak. Hükümetlerin, şebeke bağlantılarının zamanında yapılabilmesi için gerekli düzenlemeleri acilen hayata geçirmesi gerekiyor. Lojistik ve liman altyapısının da bu bağlamda geliştirilmesi önem taşıyor,” şeklinde uyarıda bulundu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Avrupa Rüzgar Enerjisi Kapasitesinde Önemli Artış
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz