1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Ayvalık’ta Zeytin Hasadı Sezonu Başladı

Ayvalık’ta Zeytin Hasadı Sezonu Başladı

service

Türkiye’nin önde gelen zeytin üretim merkezlerinden biri olan Ayvalık’ta, bu yıl zeytin hasadı başladı. Coğrafi işarete sahip zeytinyağı ile tanınan Balıkesir’in bu güzel ilçesinde, hasat etkinliği beraberinde coşku getirdi.

Balıkesir Sanayi Odası Genç Girişimciler Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Kürlek ev sahipliğinde gerçekleşen programda, toplanan zeytinler hemen sıkılarak zeytinyağına dönüştürüldü. Bu yıl zeytin üretiminde önemli bir artış bekleniyor.

Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, burada yaptığı konuşmada, geçen yıla göre zeytin üretimindeki %65 oranındaki artışın çiftçilere yansımasının sevindirici olduğunu belirtti. Ustaoğlu, “Bu yıl zeytin sezonu rekor kırabilir, tüm üreticilere bereketli bir sezon diliyorum.” dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Belgin Uygur, tarımı destekleme konusundaki yenilikleri ve teşvikleri aktardı. Uygur, “Hükümet olarak, çiftçilerimizin ürettiklerinin karşılığını alması için çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Kürlek, bu sene zeytinyağı rekoltesinin 400 bin ton seviyelerinde olmasını beklediklerini belirtti. “Geçen yıl bu rakam 200 bin tondu. Umarız, ürettiğimiz yağlar dış piyasada katma değerli bir şekilde yer bulur.” şeklinde konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ayvalık’ta Zeytin Hasadı Sezonu Başladı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz