1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Baharat fiyatları cep yakıyor! Gramla baharat alma dönemi başladı!

Baharat fiyatları cep yakıyor! Gramla baharat alma dönemi başladı!

featured
service

Türkiye’de gıda sektöründeki enflasyon gittikçe artıyor. Bu durumda gıda ürünlerinin fiyatına direkt yansıyor. Son aylarda her ürüne zam üstüne zam geldi. Özellikle Türkiye’de son dönemde baharat fiyatlarında önemli bir artış yaşandı. Nane, karabiber, isot, kimyon, zerdeçal, kırmızı biber ve tarçın gibi temel baharatların fiyatları artık cep yakıyor.

Karabiber, kimyon, zerdeçal ve kırmızı biber gibi temel baharatların fiyatları, bu artışın en fazla yaşandığı ürünler arasında yer aldı. Bu artış hem perakende hem de toptan fiyatlara yansıdı, bu da tüketicilerin mutfak masraflarını artırdı.

Baharatların raf ömrü var mıdır?

Yaşanan fiyat artışı özellikle alt gelir grubuna sahip olan vatandaşları olumsuz etkiledi. Yaşanan fiyat artışı tüketicilerin, mutfak bütçelerini zorlamaya devam ediyor. Özellikle temel baharatlarda yaşanan fiyat artışları, tüketicilerin gramla baharat almasına neden oldu.

Yüksek enflasyon, döviz kurundaki artış, akaryakıt, nakliye giderleri ve işçi maliyetleri nedeniyle baharat fiyatlarının yükselmesine neden oluyor. Baharat fiyatlarındaki bu keskin yükselişin sebepleri arasında küresel tedarik zincirindeki sorunlar da yer alıyor. Özellikle uluslararası piyasalarda yaşanan tedarik sıkıntıları, Türkiye’ye gelen baharatların maliyetlerini doğrudan etkiledi.

Bu baharat mikropları öldürüyor!

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Baharat fiyatları cep yakıyor! Gramla baharat alma dönemi başladı!
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz