1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Bakan Bayraktar açıkladı: Elektrik ve doğalgaza 3 ay zam yok

Bakan Bayraktar açıkladı: Elektrik ve doğalgaza 3 ay zam yok

featured
service

Bayraktar, Türkiye’nin enerji üretimini artırma stratejisinin, Karadeniz gaz sahasıyla sınırlı kalmayacağını vurguladı. Çanakkale’de aktivasyon çalışmaları süren yüzer platformun devreye girmesiyle birlikte üretim kapasitesinin 20 milyon metreküpe yükseltilmesinin planlandığını ifade etti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar

Bakan Bayraktar, enerji destekleri konusunda da kritik açıklamalarda bulundu. 2025 yılında yeni bir destek modeline geçileceğini duyuran Bayraktar, elektrik tüketimi yüksek olanların daha az destek alacağını belirtti. Yeni modelle, enerji tasarrufunu teşvik etmeyi ve hanehalkını daha bilinçli enerji tüketimine yönlendirmeyi hedeflediklerini ifade etti. Bayraktar ayrıca, yıl sonuna kadar elektrik ve doğalgaza zam yapılmayacağını açıkladı.

Türkiye’nin yalnızca Karadeniz ve Akdeniz’de değil, farklı coğrafyalarda da doğal gaz ve petrol arama çalışmalarına hız verdiğini belirten Bayraktar, Türkiye’nin Irak, Azerbaycan ve Somali’de aktif projeleri olduğunu vurguladı. Irak’ın Basra bölgesinde ve Kuzey Irak’ta yeni projeler geliştirmeyi hedeflediklerini kaydeden Bayraktar, bu bölgelerdeki petrol sahalarında ortaklıkların büyütülmesi gerektiğini söyledi. Özellikle Somali denizlerinde yapılacak aramaların Türkiye için tarihi bir dönemi başlattığını dile getiren Bayraktar, Türkiye’nin artık kendi gemileri ve kendi ekipmanlarıyla bu bölgelerde operatör olarak görev yapabilme kapasitesine ulaştığını ifade etti.

Bayraktar, Libya’da hem kara hem de denizlerde daha fazla varlık göstermek istediklerini belirterek, Türkiye’nin farklı coğrafyalarda enerji arayışlarının artarak devam edeceğini söyledi. Türkiye’nin enerjide dışa bağımlılığını azaltma ve bölgesel bir enerji gücü olma hedeflerinin altını çizen Bayraktar, önümüzdeki yıllarda bu stratejinin daha da güçlendirileceğini sözlerine ekledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bakan Bayraktar açıkladı: Elektrik ve doğalgaza 3 ay zam yok
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz