1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Bakan Bayraktar, Türkiye’nin Enerji Dönüşüm Vizyonunu Paylaştı

Bakan Bayraktar, Türkiye’nin Enerji Dönüşüm Vizyonunu Paylaştı

service

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye’nin enerji dönüşüm vizyonunu ve stratejilerini Gastech 2024 forumunda anlattı. Bayraktar, “Şu anda tüm tedarik portföyümüz, uzun vadeli boru hattı gaz sözleşmelerinden daha esnek uzun vadeli enerji sözleşmelerine dönüşüyor” dedi.

Bayraktar, ülke genelinde doğal gaz altyapısına, yer altı depolarına ve gazlaştırma ünitelerine yapılan büyük yatırımları vurgulayarak, “Bu altyapı yatırımlarıyla pazara daha rekabetçi çözümler getiriyoruz” şeklinde konuştu.

Türkiye’deki enerji talebinin artışına da dikkat çekerek, ithalata bağımlılık konusunu ele alan Bayraktar, Türkiye’nin karbon nötr bir ekonomi yaratma hedefini belirtti. “Küresel talebi karşılamak, bağımlılığı azaltmak ve enerji dönüşüm yolculuğunu ele almak için politika geliştiriyoruz” diyerek bu konularda önemli adımlar attıklarını ifade etti.

Bayraktar, 2035 yılında yenilenebilir enerji üretim kapasitesini 100 gigavata çıkarma hedeflerinde olduklarını ve nükleer enerjiye verdikleri önemi vurguladı. Ayrıca, kritik minerallerin keşfi ile güneş panellerinin üretimi gibi konularda da çalışmalar yaptıklarını belirtti.

Bakan Bayraktar, Türkiye’nin Avrupa’nın enerjisi için kritik bir rol oynadığını belirterek, “Doğal gazımızı üretmeye başladık ancak aynı zamanda uluslararası projelere de dahil oluyoruz. Şimdi ihtiyacımızdan fazlasını sağlayabiliriz” dedi. Türkiye, 50 milyar metreküple Avrupa’nın dördüncü büyük gaz pazarı konumunda bulunuyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bakan Bayraktar, Türkiye’nin Enerji Dönüşüm Vizyonunu Paylaştı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz