1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Bakan Duyurdu: Ödemeler Yarın Hesaplara Aktarılıyor!

Bakan Duyurdu: Ödemeler Yarın Hesaplara Aktarılıyor!

featured
service

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Türkiye Aile Destek Programı kapsamında bu ay yapılacak ödemelerin 9 Ağustos itibarıyla hesaplara aktarılacağını belirtti. Bakan, iki yıl içinde 4 milyondan fazla haneye destek sağladıklarını ve her ay 3 milyondan fazla haneye yaklaşık 4 milyar lira ödeme yapmaya devam edeceklerini ifade etti.

Program kapsamında ailelerin aylık geliri ve çocuk sayısına göre belirlenen ödenekler, elektrik tüketim desteğini de içeriyor. Bakan Göktaş, iki yıllık program süresince 4 milyondan fazla haneye yaklaşık 68 milyar lira aile desteği sağlandığını ve 7 milyon çocuğa 20 milyar liradan fazla destek verildiğini söyledi. Toplamda 88 milyar lirayı aşan bir ödenek tahsis edildiği de vurgulandı.

Aile destek ödemeleri, e-Devlet sistemi üzerinden sorgulanabilir. Vatandaşlar, T.C. kimlik numaraları ile “Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı” “Sosyal Yardım Bilgileri Sorgulama” ekranına giriş yaparak ödemelerini kontrol edebilirler. Ödemeler, her ay belirlenen tarihlerde ve en fazla 12 ay süreyle 850 ile 1.250 TL arasında değişen tutarlarda gerçekleştiriliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bakan Duyurdu: Ödemeler Yarın Hesaplara Aktarılıyor!
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz