Bakan Mehmet Şimşek: Dezenflasyon Süreci Güçleniyor!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı haziran ayı enflasyon verilerini değerlendirerek, dezenflasyon sürecinin başladığını vurguladı. Şimşek, mevsimsel düzeltilmiş üç aylık hareketli ortalamanın yıllıklandırılmış değerlerinin, yıl sonu hedefleriyle uyumlu olduğunu belirtti. Haziran ayında enflasyonun yüzde 1,64 arttığını ve yıllık bazda yüzde 71,6 yükseldiğini açıklayan Şimşek, bu verilerin fiyat istikrarı hedeflerine doğru ilerlediklerini gösterdiğini ifade etti.

Bakan Şimşek, enflasyonun yükselmesine rağmen dezenflasyon sürecinde umut verici adımlar atıldığını belirtti. Ekonomik istikrar, sürdürülebilir cari açık ve rezerv birikimi gibi alanlarda sağlanan başarıların, dezenflasyon hedeflerinde de kendini göstereceğini vurguladı. Şimşek, “Fiyat istikrarına ulaşana kadar kararlılıkla programımızı uygulayarak, kalıcı refah artışını sağlamayı hedefliyoruz” dedi.

Şimşek, ekonomik istikrarın yanı sıra sürdürülebilir cari açık ve rezerv birikimi gibi alanlarda elde edilen başarıların, dezenflasyon hedeflerine ulaşmada önemli bir rol oynayacağını vurguladı. Bu başarıların, Türkiye’nin ekonomik yapılanmasında kalıcı bir refah artışı sağlamak için atılan adımların bir parçası olduğunu söyledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bakan Mehmet Şimşek: Dezenflasyon Süreci Güçleniyor!

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz