1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Bakan Mehmet Şimşek’ten enflasyon değerlendirmesi!

Bakan Mehmet Şimşek’ten enflasyon değerlendirmesi!

featured
service

Enflasyonun düşüş eğilimine girdiğini belirten Şimşek, bu sürecin sadece baz etkisi ile sınırlı kalmayacağını ve enflasyonun sürdürülebilir bir şekilde azalacağını ifade etti. Şimşek, “Dezenflasyon süreci başladı, bugün eylül rakamlarıyla sürecin devam ettiği görülecek. Ekonomi programı sonuç veriyor. Enflasyon baz etkisinin ötesinde düşecek” açıklamasında bulundu.

Bakan Şimşek, cari açığın da önemli bir düşüş trendine girdiğini belirtti. İstihdamın güçlü seyrettiğini vurgulayan Şimşek, cari açığın yakın gelecekte 15 milyar dolara kadar gerileyeceğini söyledi. Şimşek, reel ekonomide bazı daralma işaretleri olsa da genel olarak ılımlı bir büyüme sürecinin sürdüğünü dile getirdi.

Konferansta, Türkiye’nin işsizlik oranı ve istihdam piyasasına ilişkin olumlu veriler de paylaşan Bakan Şimşek, işsizlik oranının iyi bir seviyede olduğunu ve istihdam piyasasında herhangi bir bozulma yaşanmadığını ifade etti. Ayrıca, imalat sanayinde gözlemlenen daralmanın geçici olduğunu belirterek, bu sürecin zamanla aşılacağını söyledi.

Şimşek, Türkiye’nin döviz rezervlerinde de ciddi bir iyileşme olduğunu kaydederek, ekonomi yönetiminin aldığı önlemlerin olumlu sonuçlar verdiğine dikkat çekti. Enflasyonun zamanla daha da aşağı çekileceğini belirten Şimşek, hizmet enflasyonundaki katılığın da zamanla aşılacağını sözlerine ekledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bakan Mehmet Şimşek’ten enflasyon değerlendirmesi!
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz