1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Bakan Mehmet Şimşek’ten yeni vergi paketi değerlendirmesi: Vergilendirilmemiş alan kalmayacak!

Bakan Mehmet Şimşek’ten yeni vergi paketi değerlendirmesi: Vergilendirilmemiş alan kalmayacak!

featured
service

Yeni vergi düzenlemelerinin kayıt dışılığı önlemeyi ve vergi uyumunu artırmayı hedeflediğini belirten Şimşek, “Türkiye’de vergilendirilmemiş alan bırakmamak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bu yolla mali disiplini güçlendirecek adımlar atacağız” ifadelerini kullandı.

Paket, yıllık konsolide hasılatı 750 milyon euro eşiğini aşan çok uluslu şirketler için yeni bir vergileme sistemi öngörüyor. Bu şirketlerin düşük vergileme yapılan ülkelerdeki şube ve iştirakleri, asgari yüzde 15 kurumlar vergisine tabi tutulacak. Bu düzenleme, OECD kurallarına uyumlu olarak hazırlandı ve çok uluslu şirketlerin kazançlarının her durumda yüzde 15 vergi yükü taşımasını amaçlıyor.

Şimşek, kurumlar vergisi mükelleflerinin hesaplayacakları vergiyi, beyan ettikleri kazancın indirim ve istisnalar düşülmeden önceki tutarının yüzde 10’undan aşağı olamayacak şekilde düzenlediklerini belirtti. Yeni işe başlayanlar için ilk 3 yıl asgari vergi alınmayacak ve mevcut yatırım teşvik belgesi olan mükelleflerin hakları korunacak.

Bakan Şimşek, yap-işlet-devret modeli ile kamu işbirliği projeleri kapsamında faaliyet gösteren kurumların kazançlarına uygulanan kurumlar vergisi oranının yüzde 25’ten yüzde 30’a çıkarılacağını belirtti.

Mevcut uygulamada serbest bölgelerdeki üretim faaliyetlerinden elde edilen kazançların tamamı vergiden istisna tutulurken, yeni düzenleme ile bu istisna sadece ihracat gelirleri ile sınırlandırılacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bakan Mehmet Şimşek’ten yeni vergi paketi değerlendirmesi: Vergilendirilmemiş alan kalmayacak!
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz