Bakan Şimşek ‘ekonomik program işe yarıyor’ diyerek duyurdu: Cari açık düşüşe geçti

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mayıs ayında yıllık ihracat 260 milyar dolar ile tarihi zirveye ulaştığını belirten Şimşek, aynı dönemde ithalatı son bir yılda 29 milyar dolar azaldığını ve yıllık dış ticaret açığının 87 milyar dolara gerilediğini belirtti.

Turizm sektöründe de güçlü bir performans sergilendiğini belirten Şimşek, Mayıs ayında yabancı ziyaretçi sayısının yıllık bazda yüzde 14 arttığını ifade etti.

Şimşek, yıllık cari açığın Mayıs ayında bir önceki aya göre 6 milyar dolar azalarak yaklaşık 26 milyar dolar seviyesine gerilemesinin beklendiğini ve ikinci çeyrek itibarıyla cari açığın milli gelire oranının yüzde 2,5’in oldukça altında gerçekleşmesinin öngörüldüğünü söyledi.

Şimşek, azalan cari açığın dış finansman ihtiyacını azaltacağını, daha kalıcı rezerv birikimi sağlayacağını, dış borcun milli gelire oranını düşüreceğini ve finansal istikrarı güçlendireceğini belirtti. Ayrıca, bu gelişmelerin kredi notu artışlarına zemin hazırlayacağını ve ekonomik hedeflere ulaşmada önemli rol oynayacağını vurguladı.

Şimşek’in sosyal medya paylaşımı şu şekilde:

“Mayısta yıllık ihracat 260 milyar dolar ile tarihi zirvesine ulaşırken ithalat son bir yılda 29 milyar dolar azaldı. Yıllık dış ticaret açığı 35 milyar dolar iyileşerek 87 milyar dolara geriledi.

Turizmde de güçlü seyir devam ediyor, mayısta yabancı ziyaretçi sayısı yıllık yüzde 14 arttı.

Yıllık cari açığın mayısta bir önceki aya göre 6 milyar dolar iyileşerek yaklaşık 26 milyar dolar seviyesine gerilemesini bekliyoruz. İkinci çeyrek itibarıyla cari açığın milli gelire oranının yüzde 2,5’in oldukça altında gerçekleşmesini öngörüyoruz.

Gerileyen cari açık dış finansman ihtiyacını azaltacak, daha kalıcı rezerv birikimi sağlayacak, ⁠dış borcun milli gelire oranını düşürecek, finansal istikrarı daha da güçlendirecek, kredi notu artışlarının devamına zemin hazırlayacak ve hedeflerimize ulaşmamızda önemli rol oynayacaktır.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bakan Şimşek ‘ekonomik program işe yarıyor’ diyerek duyurdu: Cari açık düşüşe geçti

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz