1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Bakan Şimşek’ten ‘enflasyon’ değerlendirmesi!

Bakan Şimşek’ten ‘enflasyon’ değerlendirmesi!

featured
service

Son bir ayda Japon Yeni’nin dolara karşı değer kazandığını belirten Şimşek, bu durumun Japonya’da borçlanma maliyetlerini artırdığını ve faizlerin yükselmesine neden olduğunu açıkladı. Ancak, Japon Yeni’nde yaşanan bu değerlenmenin piyasalar üzerindeki etkilerinin geçici olduğunu ve gelecekte Amerika’nın ekonomik başarı durumuna göre değerlendirileceğini belirtti.

Bakan Mehmet Şimşek’ten net açıklama: ”Yıllık enflasyon düşüyor!”

Şimşek, küresel büyümedeki yavaşlamanın Türkiye’yi olumsuz etkileyebileceğini ancak petrol ve emtia fiyatlarındaki düşüşlerin cari açık ve enflasyon üzerinde olumlu etkiler yaratabileceğini söyledi. Küresel finansal koşullardaki gevşemenin Türkiye gibi gelişmekte olan ülkeler için avantaj sağlayabileceğini ve fon akışlarını olumlu yönde etkileyebileceğini ifade etti. Türkiye’nin yabancı yatırım pozisyonlarının düşük olduğunu ve son bir yılda önemli kaynak girişleri sağlandığını vurguladı.

Bakan Mehmet Şimşek’ten dış ticaret değerlendirmesi!

Son günlerde piyasaların, ABD’nin daha hızlı ve fazla faiz indirimi yapacağını öngördüğünü belirten Şimşek, bu durumun küresel finansal koşullarda gevşemeye neden olduğunu ve bunun Türkiye gibi gelişmekte olan ülkeler için avantajlı olabileceğini ifade etti. Şimşek, Türkiye’nin mevcut pozisyonunun diğer ülkelere göre daha düşük risk taşıdığını ve bu durumun ülkenin finansal istikrarı için olumlu olduğunu belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bakan Şimşek’ten ‘enflasyon’ değerlendirmesi!
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz