1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Bakan Uraloğlu’ndan Hızlı tren Açıklaması: Oran Vererek Anlattı

Bakan Uraloğlu’ndan Hızlı tren Açıklaması: Oran Vererek Anlattı

featured
service

Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Hattı’nın 2017 yılında hizmete açılmasıyla bu hedef doğrultusunda önemli bir adım attıklarını söyleyen Uraloğlu, Halkalı-Kapıkule Demiryolu Hattı’nın Türkiye’yi Avrupa Birliği’ne yüksek standartlı bir demir yolu ile bağlayacak kritik projelerden biri olduğunu ifade etti. Uraloğlu, proje tamamlandığında saatte 200 kilometre hızla ulaşım sağlanacağını ve hattın yük taşıma kapasitesinin de önemli ölçüde artacağını belirtti.

Toplam uzunluğu 229 kilometre olan Halkalı-Kapıkule Hattı’nın üç etaptan oluştuğunu belirten Bakan Uraloğlu, 153 kilometrelik Kapıkule-Çerkezköy etabının yüzde 88’inin tamamlandığını ve 2025 yılı sonunda bitirilmesinin planlandığını açıkladı. 67 kilometrelik Ispartakule-Çerkezköy etabındaki çalışmaların ise hattın batı kesiminde başladığını belirten Uraloğlu, bu etap tamamlandığında İstanbul’un Halkalı İstasyonu’ndan Çerkezköy’e bağlanacağını ifade etti.

Türkiye’nin demir yolu ulaşımında önemli mesafeler kat ettiğini belirten Uraloğlu, yüksek hızlı trenlerle bugüne kadar 91 milyondan fazla yolcu taşındığını kaydetti. Ülkenin demir yolu altyapısını güçlendirmek adına sürdürülen projeler arasında Ankara-İzmir, Mersin-Adana-Gaziantep ve Bandırma-Bursa gibi hatların yapımına devam edildiğini belirtti.

Bakan Uraloğlu, demir yolu projelerinin ülke ekonomisine büyük katkı sağladığını ifade ederek, Türkiye’nin Avrupa ile olan ticari ve ekonomik bağlarını bu projeler sayesinde daha da güçlendireceklerini vurguladı. Hattın tamamlanmasıyla Türkiye’nin Avrupa’ya bağlanan Trans-Avrupa Ulaşım Ağı’na entegre olacağını ve bölgesel ticaretin canlanacağını ifade eden Uraloğlu, hızlı trenlerin iki kıta arasındaki ulaşımı daha verimli hale getireceğini söyledi.

Kaynak: AA

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bakan Uraloğlu’ndan Hızlı tren Açıklaması: Oran Vererek Anlattı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz